Felsökning AC på en 1996 Chevy S10 2.2 Liter

Det är verkligen inte kul när din AC inte fungerar på din Chevy S10. Om det finns några riktigt varmt väder på vägen, varför inte felsöka systemet? Du kanske upptäcker att du kan åtgärda problemet genast på egen hand. Med en speciell UV-kit från Biltema, felsökning av AC-systemet är en kick. Saker du behöver
Startnyckel
UV läcka och sealer kit
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din S10.
2

Hitta AC kompressor framför motorn. AC kompressor har ett bälte fäst till motorn så att den startar när du kör.
3

Be din vän att starta motorn medan du titta och lyssna på motorn. Har din kompis slå på AC. Lyssna för bilen motorns varvtal för att ändra. En fungerande AC kompressor gör ett klickande ljud när den startar och kommer att ändra varvtalet på motorn på grund av belastningen av makten. Om du inte märker en förändring i motorns varvtal och inget klickande ljud, så kolla de elektriska anslutningarna till kompressorn. Om du arbetar på ett AC-system där bandet har avlägsnats från AC kompressorn, sedan se till att AC kompressorn inte är frusen. Du kan slå på remskivan på AC-kompressorn för att se till att det rör sig. Om det inte rör sig, då behöver du en ny kompressor innan vi går vidare.
4

Hitta elkontakten filler ligger på en av AC linjerna in i AC-kompressorn. Ibland finns det en skyddande svart mössa som du kan vrid moturs för att ta bort.
5

Öppna din UV kit. I den hittar du speciella freon, tätningsmedel, UV glas och UV-ljus.
6

Tryck Freon kan på insugningsröret och krama avtryckaren för att fylla AC-systemet.
7

Kör bilen en stund med AC på.
8

Parkera bilen och öppna huven igen. Sätt på dig glasögonen och glans UV-ljuset runt AC linjer och kompressor. Försök att se om du kan hitta en läcka i systemet. Du kommer att kunna se läckan med speciella glasögon och ljus. Om det finns en större läcka, då du kommer att behöva byta ut den delen. Om det är ett hål läcka, fortsätt sedan till nästa steg.
9

Tryck på burk sealer över inlopp och trycka av. Låt kan fylla AC-systemet. Detta tätningsmedel bör stoppa ett hål läcka och få din AC-systemet blåser kall luft igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67214.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.