Hur man kan stoppa överdriven oljeförbrukning i min motor

Varje fordon upplever slitage över tiden, oavsett hur säker och försiktig förare du är. Om din motor använder höga halter av olja, kan det vara ett tecken på problem med din motor eller komponenter i motorn. Eftersom lågt oljetryck halter kan orsaka omfattande skador på motorn och potentiellt kosta dig mer än värdet av fordonet om motorn blåser ut, är det i varje förares bästa intresse att diagnostisera och stoppa överdriven oljeanvändning och hålla fordonet körs i högsta effektivitet. Instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och öppna huven när motorn har svalnat i minst en timme. Skjut under fordonet och kontrollera en lös oljeavtappningsskruv, vilket är en av de vanligaste orsakerna ett fordon börjar "hjälp" för mycket olja. Dra ur kontakten om den behöver justeras.
2

Öppna huven på bilen och inspektera motorn efter tecken på packningen slitage eller lösa ventil bultar cover. Leta efter spår av olja runt bultar och lock packning. Byt ut alla packningar som är slitna, och dra åt skruvarna som kan vara lös.
3

Inspektera tändstiften för motorn, och kolla efter tilltäppta, gummerade eller annat sotigt tändstift. Rengör eventuella tändstift genom att ta bort dem och torka dem med en gammal trasa, och en stålborste för att rengöra eventuella rester från pluggarna. Byt tändstift när de har rengjorts, eller köpa nya pluggar för att ersätta de gamla.
4

Kontrollera oljefiltret för att säkerställa att den är korrekt installerad. Se till att filtret är rent och kan utföra sitt jobb. Byt ut gamla oljefilter att hålla motorn cykla på optimala nivåer. Byt ut oljan i bilen regelbundet, lika gammal motorolja brinner snabbare än ny motorolja, och har lägre viskositet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66201.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.