Felsökning en baktändning avgassystem på en 350 Cubic Motor

baktändning kan orsaka allvarliga skador på en motor om problemet inte är snabbt fast. Problemet kan oftast spåras till förgasaren eller distributören. Förgasaren levererar luft /bränsleblandningen till motorn, och distributören antänds att blandningen i cylindrarna. Tack och lov, eftersom båda dessa komponenter är på toppen av Chevrolets 350 small-block motor, kontrollera dem är ganska lätt. Luft /bränsleblandning

baktändning orsakas vanligen av en luft /bränsleblandning som är för mager, vilket innebär att blandningen har för mycket syre i den. Kontrollera först att blandningen skruven (er) på förgasaren är rätt inställda. De flesta av de förgasarna installerade på 350 använder ett enda luft /bränsleblandning skruv, medan vissa förgasare använder två. Den allmänna tumregel är att dra åt justerskruven (s) in i förgasaren med en skruvmejsel medan motorn går på tomgång tills varvtalet börjar öka, sedan lossa skruven (s) ett halvt varv.

Om bränslet är kontaminerad med vatten eller smuts, även detta kommer att resultera i en mager luft /bränsleblandning. Bränsletanken bör därför tömmas om bränslet har stått för mer än tre månader. Om baktändning endast sker när motorn är kall, ser till att förgasaren är choken inte har fastnat i öppet läge.
Distributör Problem
p Om förgasaren är korrekt justerad och choken fungerar, kan problemet bero på distributören. Under den 350: s fördelarlocket är nio metallkontakter. En kontakt är för spole tråd och resterande åtta är för 350: s åtta cylindrar. Elektrisk ström kommer in i distributören från spolen överst i fördelarlocket och sänds sedan till var och en av de åtta cylindern kontakter individuellt. Baktändning kan resultera om den elektriska strömmen överförs till fel kontaktpunkt vid fel tidpunkt. Detta problem är ibland kallas "läckage".

Ta bort fördelarlocket och inspektera utsidan och insidan av locket för sprickor, som är oftast orsaken till läckaget. Om några sprickor finns, byt ut locket. Om locket inte är skadad, se till att tändstiftet trådarna inte blandas upp på toppen av fördelarlocket. Se motorns specifikationer manual för att bestämma den exakta placeringen av varje tråd på fördelarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64287.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.