Symtom på en felaktig Katalysator i en Subaru Legacy

Katalysatorn är en av de viktigaste utsläppen uppfinningar för bilen. Den rengör föroreningar från avgaser genom att filtrera kolväten och kolmonoxid, vilket kraftigt minskar fordonets miljöpåverkan och säkerställa att bilar kör så rent som möjligt. När en katalysator misslyckas, kan det få allvarliga konsekvenser för ett fordons motor prestanda och är ofta ett symptom på andra problem som händer med bilen. Överhettning motor

ansluten katalysator börjar överhettas fordonets motor. Pluggen resulterar vanligen från tändstift som misständning eller en bränd-up avgasventil som har förlorat inneslutning och läcker oförbränt motorbränsle in i avgassystemet och förbränningskammaren. Avgasgrenröret visas rött eller glödande som en följd av värme-relaterade frågor, och motorns temperatur kommer spike snabbt, vilket gör bilen obrukbar.
Motor som bränner olja

En motor som bränner olja kan bidra till katalysator misslyckande genom att orsaka en ansamling av skadliga kemikalier. Fosfor kommer att börja bygga upp i omvandlaren på grund av felaktigt brända motorolja, vilket kommer att förorena katalysatorn och hålla den från att skjuta ordentligt. Föraren kommer att märka trög acceleration och låga avgasutsläpp till följd av den kemiska uppbyggnaden i omvandlaren.
Överdriven effektförlust

Fouled eller ansluten omformare kommer att påverka hur motorn hanterar bearbetade bränsle från förbränningen. Som ett resultat, när motorn uppmanat föraren att ge mer makt (trycka på gaspedalen), kommer det att kämpa för att få fart, ofta sputtring och motorstopp. Överskottet avfallet inte kunna bearbetas genom omvandlaren kommer att bidra till andra motorproblem, t.ex. tändstift påväxt. Detta kommer också att påverka bränsleekonomin eftersom omvandlaren är oförmögen att hantera utsläppen effektivt och kommer ofta dra outnyttjade bränsle genom sina filter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64745.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.