Vad händer när din överföring slocknar?

Transmission problem kan sätta dig och dina passagerare i riskzonen om du inte vet vad som väntar när din överföring slocknar. Transmissionen styr överföringen av motorns effekt till drivhjulen och tillåter föraren att växla och kontrollera hastigheten. När en sändning går ut, kan fordonets hantering och prestanda påverkas. Lär dig att identifiera överföring problem, de åtgärder du kan vidta för din bil nu och hur man kan förebygga överföring problem i framtiden. Orsaker

Överhettning är en av de vanligaste orsakerna till överföring misslyckande, som kan uppstå på grund av en bil drar ett tungt lass (t.ex. ett släp), kör i snöiga förhållanden eller stop-and-go trafiken i hög värme. När sändningen temperaturen stiger, börjar vätskan brännskador och att förlora sina smörjande egenskaper. När detta händer, härdar transmissionen och blir benägna att läckor, som orsakar transmissionsfel. Din överföring kan också sluta fungera på grund av dålig bildesign, dåligt underhåll, fel typ av vätska eller hård körning.
Läckage
p Om din sändning slutar fungera, kanske du märker läcker under bilen. Transmissionsolja är en rödaktig transparent färg, vilket gör det lätt att upptäcka. En felaktig överföring kan läcka vätska som är grumlig, brun eller har en bränd lukt. För att förhindra ytterligare skador på din sändning, kontrollera vätskenivån ofta tills du har möjlighet att besöka din lokala bilverkstad eller överföring anläggning. Läs bilens manual för att vara säker på hur du kontrollerar nivåerna transmissionsolja. Vanligtvis kommer det innebära att dra ut överföringen oljestickan att få en läsning på vätskenivåer. Se till att ha din sändning tittat på innan vätskenivåer dopp för lågt, eller du riskerar ytterligare skador på din sändning.
Prestanda

När din sändning går ut, kommer bilens hantering påverkas. Du kan uppleva vibrationer, glidning (motorvarvtal men bilen accelererar inte som det ska) eller olika mönster förändring i ditt fordon. Växelspaken på din bil kommer att sluta fungera när överföringen dör. Detta kan orsakas av en dålig vätskepump i överföringen, vilket kan leda till total växel sammanbrott. Normalt bör en automattvätt flytta smidigt och ljudlöst, om din bil gör ljud samtidigt flytta eller du börjar känna en vibration, indikerar detta en transmission problem. Ta bilen till din lokala mekaniker eller auto verkstad för att få din sändning checkat ut eller repareras. Addera Prevention

förhindra överföring misslyckande genom att regelbundet kontrollera din överföring för läckor. Om du fångar ett problem i tid du kommer att kunna förhindra fullständig överföring misslyckande. Manuellt kontrollera eller ta bilen till en mekaniker för att få honom att kolla din överföring nivåer så att dina vätskenivåer alltid upprätthålls. Ta med din bil för regelbundna reparationer för att få vätskan förändras när det blir mörkt eller dimmigt i färg. Kontrollera att du använder rätt transmissionsolja för din bil, som anges i fordonets instruktionsbok. Vid körning, undvik täta stopp och start. Se till att bilen har kommit till en punkt innan man övergår till parkering redskap.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67089.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.