Hur mäter 12 Volt Ampere

Den ampere (A) är den standard måttenhet för elektrisk ström. En standard 12-volts bilbatteri kan ge 600 ampere eller mer, särskilt sådana som utformats för extremt kallt väder. En amperemeter konstruerat för användning på ett bilbatteri kommer att ha mycket tjocka kablar som kan hantera denna nivå av ström. Saker du behöver
Bil amperemeter
Bilbatteri
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en bil amperemeter. Dessa amperemetrar är lätt tillgängliga från butiker auto utbudet och bör vara dimensionerad för minst 800 ampere. Bil ampermätare använder oftast kablar tillverkade med 10-gauge eller grövre tråd. Detta är nödvändigt eftersom en amperemeter måste bära strömmen i kretsen, till skillnad från en voltmeter.
2

Koppla bort batterikabeln från den positiva polen på batteriet för att installera amperemeter tillfälligt i testsyfte. Du skulle normalt installerar amperemätaren strax innan generatorn i kretsen om du ville installera en permanent mätare.
3

Fäst alligator klämma i slutet av amperemeter positiva kabeln till batteriets pluspol. Strömmen flyter från pluspolen till minuspolen, så amperemetern kommer vanligtvis att vara på den positiva sidan av kretsen.
4

Anslut alligator klämma på amperemetern negativa kabeln till den positiva batterikabeln .
5

Mät strömstyrkan i ditt bilbatteri. Ratten på en bil amperemetern visar riktningen för strömmen liksom mängden ström. Ratten position är i mitten av ratten och indikerar att det inte finns någon aktuell flöde. Värdena på vänster sida av amperemeter ratten indikerar negativ ström, vilket innebär att batteriet laddas ur för att köra elektriska apparater. Värdena på den högra sidan av amperemeter ratten visar positiv ström, vilket innebär att batteriet laddas av generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64285.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.