Hur berätta om en kamkedjan är bruten

En viktig del av bilens motor är kamkedjan eller bälte. Funktionen av kedjan är i huvudsak för att hålla motorn i gång genom att låta de avgas-och insugningsventilerna att öppna och stänga i rytm med kolvarna. Om din kedja är bruten, då din motor inte körs som det ska, och kan möjligen uthärda några mycket allvarliga skador. Lyckligtvis kommer flera talande tecken på en trasig kamkedjan kan du enkelt hantera och åtgärda problemet, förhoppningsvis utan några skador på motorn. Instruktioner
1

Meddelande om motorn är igång grov. Detta kan inkludera dålig acceleration, förmåga att behålla din hastighet eller bara allmänt inte agerar som vanligt. Eftersom kamkedjan kontrollerar en så viktig komponent i motorn, är det troligt att något av dessa problem kan bero på ett trasigt bälte.
2

Kontrollera om du får din vanliga bränsleekonomi. Om du märker att du bränner igenom bränsle mycket snabbare än din bil normalt skulle, då finns det en god chans att kamkedjan är bruten. När du inte arbetar vid 100 procent, tvingar kedjan motorn att arbeta hårdare.
3

utföra olika tester för att se om kamremmen fungerar eller inte. Du kan ta bort fördelarlocket och starta motorn. Om rotorn inte roterar då remmen är bruten. Ett annat test kan du enkelt göra är att dra ventilkåpan när motorn dras runt och titta efter någon rörelse från ventilerna. Om du inte ser något, då bältet är troligen trasig. En bra varningssignal för dig kamkedjan går dåligt är en högljudd, ovanligt skrikande buller som härrör från din motor. Detta är ett tecken på en lös kedja.
4

Kontrollera om motorn fortfarande går. Om bilen inte startar och ändå den interna elektroniken fortfarande fungerar (stereo, lampor och etc.) och sedan din kamkedjan är mer än sannolikt trasig. Chansen är stor att bältet bröt och orsakat allvarliga skador på din bil också, även om det finns en möjlighet att motorn inte upprätthålla någon skada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66144.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.