Saab 9.3 Felsökning

Felsökning av Saab 9.3 kan vara en mycket frustrerande och tidskrävande process om du inte vet vilka områden att titta på först. Biltillverkare i dag utrusta nu sina bilar med en inbyggd diagnostik dator som gör att både förare och mekaniker att skanna det diagnostiska systemet för felkoder. Det finns felkoder ges ut för varje unik del av bilen som har en sensor som är ansluten till den diagnostiska datorn. Du kan söka efter dessa felkoder för att ta reda på vilka delar misslyckas, vilket sparar tid i felsökningen. Saker du behöver
OBDII Code Reader
Visa fler instruktioner
1

Hitta platsen för din 9.3 's inbyggda diagnostiska port. Kontrollera instruktionsboken om du inte kan hitta det på egen hand. Typiskt diagnostiska portarna sitter under ratten någonstans i förarsidan fotutrymmet. Den specifika platsen kan variera beroende på vilket år och generation som din 9,3 är.
2

Sätt din nyckel i din Saabs tändningen och vrid den till "II" eller "III" läge, vilket kommer respektive antingen slå på elektroniken, eller aktivera elektroniken och slå på motorn. När du felsöker vissa problem, kan din motor inte kan köra, så det är tillräckligt för att förvandla den till det andra läget enbart.
3

in koden läsarens kontakt i den diagnostiska porten när bilens elektronik är påslagna. Låt kodläsare för att söka efter felkoder som finns i det diagnostiska systemet.
4

Titta på visningen av koden läsaren när den skannar för felkoder. Skriv ner en lista över felkoder som visas på displayen.
5

Kontakta din lokala Saab-handlare, auto delar butik eller lokal Saab mekaniker och förklara att du har problem med avkodning felkoder på din Saab . Var och en av dessa tre resurser kommer att kunna förse dig med de specifika delar som är förknippade med varje felkod, så att du kan bestämma vilka delar som behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67939.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.