Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Växel och drev Kontakt Rutiner Kolla

Ringen växel och drev är viktiga delar av drivlinan, överföra kraften från växellådan till drivaxeln. Drivaxeln vänder axeln, vilket ger rörelsen för en bil. Kuggkransen är konformad med tänder som i drevet så att strömmen kan överföras. Kontroll kontaktpunkterna i krondrevet och pinjongen är viktigt att förhindra för tidig förslitning. Efter enkla förfaranden kan lindra skador på drevet och kuggkransen. Inspektera Gears

första förfarande vid kontroll av kontakt av ringen och drevet är att inspektera redskap för gropar eller skador. Kugghjulen även behöver granskas för att avgöra vad bearbetningsmetod kunde man mala kugghjulen. Växlarna kommer att ha slipat av ansikte-prägling eller ansikte-fräsning. Bestämma vilken bearbetningsmetod användes för att skära växlarna avgör vilken kontakt kontrollera förfarandet eller redskap mönster diagram som krävs för att fastställa kontaktpunkten.
Hälkontakt

hälkontakt är när krondrevet i kontakt med drevet på utsidan ytan av kugghjulet. Den övre klack kontaktpunkten är när tån eller inuti ytan av krondrevet kommer i kontakt med hälen eller utsidan av pinjongen. Detta tillstånd orsakar de redskap att bära oregelbundet och i förtid skadar ansiktet av kugghjulen.
Toe Kontakt

tå kontakt är när kuggkransen får kontakt med kugghjulet på insidan av kugghjulet. Den översta tå kontaktpunkt gör förbindelse med kugghjulet av insidan, och ringhjulet kontaktpunkt är på hälen eller utanför av kugghjulet. Återigen, detta orsakar de redskap för att slitas ut i förtid och förhindrar överföring av all den kraft som finns tillgänglig.
Alignment och rätt mönster

Justera ringen växel och drev så att kontakten punkt i varje växel är belägen vid mitten är rätt växel mönster. Växlarna måste placeras för överföring av all tillgänglig effekt. Slitage på varje växel sker normalt, och driften av drivaxeln, axeln och hjulen kommer att vara smidig. När du riktar och justerar kuggkransen till drevet, kan shims användas för att justera kontaktpunkterna när tå kontakt eller häl kontakt inträffar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61649.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.