Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Sebring Generator Borttagning

fysiskt ta bort generatorn från en Chrysler Sebring är något utmanande, tack vare sitt läge i motorn. Eftersom generatorn drivremmen ormar runt så många andra motorkomponenter, är det bäst att ta en ordentlig titt under huven för att bekanta dig med de andra motordelar som arbetar med att ta bort generatorn. Dimming strålkastare under körning, eller ett nytt batteri som håller döende, är indikatorer generatorn behöver bytas. Ett annat exempel är att batteriet varningslampa flimmer under låga varvtal eller lyser konstant. (Se referens 1) Du behöver
Hylsnyckelsats
Underrede ranka
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ta bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Läs i bruksanvisningen för den exakta platsen för generatorn, eftersom detta kan variera beroende på modell år. Ta bort locket generatorremmen, och koppla selen ledningarna från generatorn genom att dra ur kontakten. Generatorn är en rund enhet med generatorremmen på sidan. (Se referens 2)
2

Avlägsna toppmonterade justering bulten som håller generatorn till motorblocket med en hylsnyckel. Justeringen bult är den första av tre skruvar som måste tas ut för att ta bort generatorn. Den första bulten är lättast att nå. Det är oftast nära baksidan av motorblocket. (Se referens 2) Addera 3

Skjut nedanför underredet på en ranka, och lossa den nedre justeringsbulten. Detta bör lossa bältet generatorn kör nog att glida av remskivorna, men ta inte bort generatorremmen hela vägen. Ta bort den undre fästskruven och botten justeringsbult. Nå dessa två bultar är lättare underifrån bilen. Ta bort dessa bultar aktivera generatorn tas loss från motorn. (Se referens 2)
4

Ta bort de fyra skruvarna montering av kompressorn luftkonditionering till motorn, och flytta den ur vägen samtidigt under fordonet. Ta inte bort någon av luftledningarna luftkonditionering ledningsrör. Förflyttning av kompressorn är nödvändig för att skapa tillräckligt med utrymme för att glida generatorn ut från toppen av fordonet. (Se referens 2) Skjut ut på ranka från under fordonet, och återgå till den övre delen av fordonet.
5

Avlägsna generatorn genom att dra det framåt, mot framsidan av fordonet, och dra upp den. Du kanske måste arbeta förbi några av de andra motorkomponenter. Ersätt den med en ny generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60864.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.