Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Broms reparation Instruktioner

Det finns många komponenter till bromssystem och således många punkter av potentiella fel. Rättsmedel till broms problem kan inkludera att ändra bromsklossarna om de är för slitna, ersätta en rotor om det är knäckt eller ärrad, ersätter en tjocklek om det har blivit alltför rostig över, eller ersätta en linje bromsvätska om det finns en läcka. Saker du behöver
Filtrerande ansiktsmask
Skyddsglasögon
Bil jack och står
Tvingfäste
Justerbar Hylsnyckel Mössor och skiftnyckel set
Spanner
Skruvmejsel
Bromsdelar renare (du kan plocka upp på någon järnaffär) katalog Stålborste
Rag eller rengöringsduk
Droppkar
Broms bleeder
bromsvätska
Visa fler instruktioner
bromsbeläggsbyte
1

Sätt på en filtrerande ansiktsmask och skyddsglasögon innan du börjar arbeta på din bromsar. Det är viktigt eftersom bromsdamm innehåller asbest.
2

Jack upp bilen och ta bort hjulet. Kontrollera de gamla bromsbelägg för eventuella försämringar. Om det finns spårmärken eller ärrbildning på rotorn då är det dags byta bromsbelägg.
3

Komprimera pausen bromsok genom att placera båda sidorna av en C-klämma på vardera sidan av bromsok . Ta skruvarna ut medan komprimera bromsok. Detta gör att du kan ta bort det. Ta del av ordern och steg du följer, såsom bultar du har tagit ut, eftersom de kommer att behöva bytas ut på exakt samma sätt. Var extra försiktig att inte störa linjerna bromsvätskan.
4

bort den slitna bromsbelägg från tjocklek med en korrekt storlek skiftnyckel. Rengör bromsok noggrant innan du ansluter den nya bromsbelägg. För att rengöra bromsok använda en stålborste för att lossa några envisa föroreningar. Spraya broms delar renare på tjocklek och efter några minuter, torka bort det lossade fett och smuts med en trasa. Fånga överflödigt rengöringsmedel i en droppskål. Skölj med mycket vatten när du är klar för att avlägsna eventuell kvarvarande bromsrengöringsmedel.
5

Flytta bromskolven till sitt yttersta möjliga position med en C-klämma. Byt bromsok med den nya fäst bromskloss. Byt ut bultarna i omvänd ordning till hur du tog bort dem. Byt ut hjulet, sänk din bil och kontrollera andra bromsklossen (s). Upprepa proceduren på de andra hjulen vid behov.
Byt en bromsrotor
6

Som angavs i det första avsnittet är det viktigt att se till att du bär en filtrering ansiktsmask för att skydda dig från potentiella exponering för asbest.
7

Jack upp bilen och ta bort hjulet. Kontrollera rotorn för någon försämring. Om spàrmarkeringar, gallring, eller ärrbildning är vanligare på rotorn, är det dags att byta ut det.
8

Ta bort bromsok på det sätt anvisningarna i avsnitt 1.
9

Dra rotorn rakt bakåt och bort från bilen. Om det finns en stor ansamling av rost, sedan använda extra kraft när du vrider och drar samtidigt, tills den ger vika.
10

Placera den nya rotorn så att den är mot axeln plattan. Sätt tillbaka bromsok med bromsbelägg i omvänd ordning du isär dem. Byt ut hjulet och sänka bilen. Ändra bromsrotorn på motsatt hjulet. Det är oftast en bra idé att byta båda hjulen samtidigt, eftersom dessa komponenter tenderar att slitas jämnt.
Byt en Bromsok
11

Använd en filtrerande ansiktsmask och skyddsglasögon som tidigare nämnts.
12

Jack upp bilen och ta bort hjulet. Om tjockleken är låst eller sprucken då är det dags att byta ut det.
13

Sprid pausen kuddar med en skruvmejsel. Sätt skruvmejseln i det övre hålet av bromsok och dra den mot dig för att trycka tillbaka kolven till sitt ideala läge. Placera droppskålen direkt under oket.
14

Lossa skruvarna tjockleken på plats och ta bort brickorna koppar tätning som finns på andra sidan av bultarna. Ta bort skruvarna som håller bromsoket på fästet.
15

lösgöra bromsok och avlägsna bromsbelägg. Fäst bromsbelägg till nya bromsok och återmontera i omvänd ordning du isär det. Bromsen blödare till nya bromsok när det har satts samman och infört. Byt hjul och sänka bilen. Upprepa denna process för de andra bromsok. Bakhjulet bromsok kan ersättas med denna process.
Byte av bromsvätska fodrar
16

Ha en filtrerande ansiktsmask och skyddsglasögon som nämnts tidigare.

17

Leta hjulet där vätskan linjen läcker. Palla upp bilen och ta bort hjulet.
18

Lossa brytlinjen. Det kommer att bifogas med två metallbeslag. Få två skiftnycklar och placera en en varje sida av metallbeslag. Lossa och ta bort metallbeslag. Bryt vätska börjar läcka ut, placera en droppskål under linjen för att undvika en enda röra.
19

Ta bort den gamla bromsledningen när vätskan har slutat läcka. Placera den nya bromsledningen på exakt samma ställe som den gamla. Dra upp båda metallkopplingar att säkra bromsledningen och säkerställa en lufttät tätning.
20

Lägg till ny bromsvätska till pausen vätska rutan. Återanvänd inte den vätska som läckt ut vid byte bromsledningen. Byt ut hjulet och sänka bilen. Det är lämpligt att ersätta bromsledningen på motsatt hjulet för att säkerställa en synkroniserad bromssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58588.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.