Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Drum skor på en 1993 Nissan Pathfinder

Av alla funktioner på 1993 Nissan Pathfinder, bromsarna är förmodligen den viktigaste. De material som används för att göra kuddar och skor för skivan och trumbromsar är mycket tålig, så ändrar bromsarna ofta är onödigt. Men även de bästa material slits ut med tiden, och så småningom kommer du att behöva byta ut din Pathfinder bakre skor trumbroms. Det är inte ett komplicerat arbete, men arbetar på trumbromsar kan vara långtråkig. Låt minst två timmar att slutföra uppgiften. Saker du behöver
rörtång
Automotive jack Sida 2 pallbockar
droppskålen
Brake Cleaner Review Brake Tool Review vass tång
Replacement skor
Högtemperatursfett
Spårskruvmejsel ruler eller måttband
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjulen, och höja den bakre av fordonet med en auto-uttag. Stötta båda sidor med en pallbock. Ta bort muttrarna och båda bakhjulen.
2

Dra bromstrumman från klackarna. Undersök insidan av trumman för att se till att det inte finns några spår skurna i linjen. Om spåren är närvarande, först byta antingen trumma eller ta den till en verkstad för reparation.
3

Placera en långpanna under bromsdelarna. Spola delarna med broms renare att ta bort farliga dammpartiklar. Låt delarna lufttorka.
4

Placera en broms verktyg över skon hold-down slammerförhindrande fjäderhållare och vrid den medurs för att låsa fjädern. Ta hållarna, fjädrar, säten våren och stift. Upprepa för fjädern på andra bromsback.
5

Ta bort de övre och nedre fjädrarna bromsvärdet använder nål-tång. Dessa är de långa fjädrarna som löper parallellt med marken.
6

bort bromsbackarna från fästplattan. Parkeringsbromsen kabeln fortfarande är ansluten till den sekundära skon. Använd tång för att ta bort sprintbulten och koppla bort den från skon.
7

Avlägsna gummistövel ligger bakom fästplattan, vilket gör att du kan ta bort Justermellanlägg, låsbleck och fjädrar justerskruvar.

8

Kasta bromsbackarna och rengör alla andra komponenter med broms renare.
9

Applicera högtemperaturfett till skaderegleraren, inställningsratten, backar fjädrar tallrik och någon plats som rörliga delar kontakta fästplattan.
10

Vrid justerskruven så det är på den kortaste möjliga inställning. Återanslut sekundära bromsback till parkeringsbromsen växla spaken och byt låsniten.
11

Byt Justermellanlägg, låsbleck och fjädrar justerskruvar. Om du inte kommer ihåg exakt hur de passar, se den motsatta bromsaggregatet.
12

Placera skorna på fästplattan. Återanslut de övre och nedre fjädrarna bromsvärdet, se fjädrarna säkert sitter i hålen.
13

Använd bromsen verktyget för att sätta ihop slammerförhindrande hållare, fjädrar, säten våren och stift. Montera ihop delarna, placera dem i rätt läge och trycker fjädern nedåt samtidigt vrida den 90 grader för att låsa den på plats.
14

Använd en platt skruvmejsel för att vrida ratten på justeraren tills diameter bromsbackarna är 0,0098-0,0157 mindre än den inre diametern av trumman. Jämför bromsaggregatet till den du har ännu inte demonteras för att säkerställa att komponenterna är korrekt installerade. Upprepa proceduren på den kvarvarande enheten.
15

Byt hjulen och muttrarna, och snurra hjulen så att de roterar fritt. Om inte, använd justeraren för att minska diametern av bromsbackarna. Sänk bilen och dra åt muttrarna. Manövrera parkeringsbromsen flera gånger för att justera den korrekt.
16

Hitta en säker körning område där du kan utföra flera snabba inbromsningar. Kör bilen i vända några meter och sedan snabbt stoppa den. Kör fram och göra samma sak. Upprepa back-och-tillbaka bromsning flera gånger till sittplats skorna och se själv justeraren fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59061.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.