Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar Bromsbelägg i en Kia Sportage

Bromsbelägg är en del av skivan bromssystem. Dessa legering-gjorda bitar komprimeras mot en rötor för att bringa fordonets hjul att sluta snurra. På grund av den mekaniska tryck och värme, bromsbelägg bär alltid ut så småningom, och fastställa dem i mellantiden är ibland nödvändig för att bibehålla korrekt bromsfunktion. Medan full ersättning rekommenderas i allmänhet, kan du reparera även vissa bromsning problem på din Kia Sportage om du har en bit av mekanisk kunskap. Saker du behöver
hjulblock
Hydraulisk lyft
Par pallbockar
1/2-tums spärrnyckel
Lug socket
Spårskruvmejsel
200-grit sandpapper
Brake pad lim
Visa fler instruktioner
1

Placera hjulklotsarna motsatsen till slut att fordonet behöver lyftas. Lossa hjulet klackarna på hjulet som måste avlägsnas för att komma till bromsbeläggen använder 1/2-tums spärrnyckel och klacken socket. Höj bilen med hydraulisk lyft och placera pallbockar vid struktur poäng för extra säkerhet.
2

bort klackarna från hjulet och skjut hjulet under fordonet. Avlägsna metall bromsok klippet med en spårskruvmejsel och dra bromsok utanför rotoraggregatet. Använd en gummiklubba för att knacka försiktigt bromsok om det fastnat på plats. Ta bromsbeläggen med en skruvmejsel, bända bort dem från kolven sätena.
3

Ansök dime-sized mängder bromsbelägg lim på baksidan av båda bromsbelägg för bromsar som skallra medan bromspedalen ej tillämpas. Limmet kommer att hindra elektroderna från skramlande bort från kolven sätena. Fast sits dynorna tillbaka i kolven säten och låta dem sitta i ca fem minuter innan återmontering bromsoket.
4

Kör din hand över bromsbelägg yta för dynor som är högljudda eller gnäller medan trampar på bromspedalen. Känn efter alla grova eller hög fläckar på dynan. Använd en bit 200-grit sandpapper för att skrubba dynan. Fortsätt att gnida dynan tills den höga plats är borta. Placera elektroderna i bromsok kolv säten och återmontera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59013.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.