Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Brakelines

Bromsledningar kan tillverkas av flera material, men det vanligaste är gummi, som kan bli sliten eller sönder med tiden. Trasiga bromsledningar bör bytas ut omedelbart, eftersom de kommer att förhindra bilens bromssystem från att fungera. Bromssystemet drivs med hydrauliskt tryck som reser till varje däck. Bromsledningarna transportera denna makt när tryck appliceras av föraren till bromspedalen. Byta bromsslangar kräver en del förkunskaper i bilverkstäder. Saker du behöver
Skiftnyckel
Bucket
Bromsvätska
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Bestäm placeringen av anslutningspunkter mellan bromsledningarna och bromssystemet. Den ena änden av varje rad kommer att vara bakom bromsskivan av varje hjul. Den andra änden av varje broms s anslutning kommer att vara på en stål-linje på undersidan av din bil s ram. Rådfråga din bil bruksanvisning för exakt placering av anslutningarna.
2

Lossa bromsledningarna från varje anslutningspunkt. Vrid skruvarna medurs med en skiftnyckel vid varje anslutningspunkt. Ställ en hink under den anslutning där du arbetar. Detta kommer att behövas för att fånga bromsvätska.
3

Bifoga lagom stora nya bromsledningar till anslutningspunkterna varifrån du tog bort de gamla bromsledningar. Fäst dem på plats genom att vrida skruven vid varje anslutningspunkt medurs med skiftnyckel.
4

Byt förlorade bromsvätska i bromsvätskebehållaren. Detta ligger i närheten av brandväggen under huven på din bil. Häll ny bromsvätska i bromsvätskebehållaren tills den når fyllningen linjen.
5

Bleed all luft ur bromssystemet som trädde under ersättning processen. Har en assistent pressa på bromspedalen inne i bilen. Öppna avluftningsventilen placerad på varje hjul medan detta tryck appliceras på bromspedalen. Gör ett hjul i taget. Vrid ventilen motsols med handen för att öppna den. Stäng ventilen genom att vrida den medurs med din hand. Börja med hjulet som är längst bort från bromsvätskebehållaren, arbeta dig från baksidan av bilen framåt. För mycket luft i ett bromssystem kan leda till att bromsarna inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59157.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.