Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installerar jag en oljepump på en 1983 Chevy C10 305?

Oljepumpen på en 305 V8 som finns i en 1983 C10 är ansvariga för att dra oljan ur oljetråget och distribuera den till motorn. Om oljepumpen går ut, då motorn inte får rätt mängd olja och kan ta av felaktig smörjning. För att åtgärda problemet måste oljepumpen som skall avlägsnas från fordonet och ersätts med en ny. Detta bör ta ca två timmar att slutföra. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Byte oljepump
Byte oljetrågspackning
Packning skrapa
Oil
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och dra åt parkeringsbromsen på C10. Lyft framför lastbilen med domkraften och sätta pallbockar under ramen. Sänk domkraften så trucken stöds på läktaren.
2

Sätt dräneringstråget under oljetråget. Öppna avtappningspluggen på oljetråget och låt motorn oljan att tömma ur pannan. Skruva loss oljetråget från motorblocket med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
3

Dra oljetråget från 305 motorn. Använd packningen skrapar bort överblivet tätningsmaterial på motorblocket eller på oljetråget. Skruva loss oljepumpen från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, och ta sedan bort den från bilen.
4

Bolt ersättning oljepumpen i botten av motorblocket med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Installera den nya packningen på oljetråget och installera enheten på botten av motorn med spärrfunktion. Sänk lastbilen utanför domkraften.
5

Fyll motorn med olja. Låt motorn gå i flera minuter, och sedan stänga av den och dra mätstickan röret för att säkerställa att motoroljan är fylld till rätt nivå. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61160.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.