Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Spola en radiator i ett 2002 Explorer

Det är viktigt att spola kylaren i din 2002 Ford Explorer för att hålla motorn fungerar. Om kylaren bygger upp motorn slam, hindrar det kylarens förmåga att hålla vätska i motorn svalna. Om detta händer, kommer motorn överhettas och orsaka att motorn huvuden böjs. Detta kommer att kräva en lång period av driftstopp för Explorer medan en mekanisk verkstad reparerar skador på topplock och motorblocket. Flushing radiatorn kommer att bidra till att förhindra att detta händer. Saker du behöver
Ramper
Wheel chuck
5-gallon dräneringskärlet
Tänger
Slang
Vatten
Ficklampa (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Drive Explorer på en uppsättning av front-end ramper och säkra det på plats genom att sätta i nödbromsen och genom att placera ett hjul chuck bakom bakdäcken.
2 < p> Placera en 5-gallon drain pan under förarsidan av kylaren. Petcock (avlopp) kommer att placeras ovanför tråget.
3

Öppna petcock med en tång. Tvinga inte petcock öppen. Den är tillverkad av aluminium och plast. För mycket kraft kommer att orsaka petcock att bryta. Med petcock öppen, tillåta all vätska rinna ur kylaren.
4

Avlägsna kylarslangen genom att bända kylaren klämma lös med en tång. Med klämman lossats, dra slangen från kylaren inloppet kopplingen.
5

Placera en slang som är ansluten till en vattenkälla i filler pipen på radiatorn. Spola kylaren med vatten tills vattnet som kommer ut ur kylaren är ren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60379.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.