Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Gör Transmission Governors Behöver Service?

En automatisk växellåda växlar växlar baserade på motorns varvtal och motorns belastning. Late-modellbilar använder datorer för att beräkna förskjutningen Poäng Baserat på sensoringångarna medan äldre modeller använder varvtalsregulatorer och Motorgivare vakuum eller kabel-styrda gasspjäll som är knutna till gaspedalen för att balansera växlingspunkter. Regulatorn fungerar genom centrifugalkraft. Svänghjulsvikter snurra utåt som motorns varvtal ökar och är tillbakadragna av fjädrar när motorn saktar. Om din bil är att flytta oförutsägbart, inspektera och serva guvernören. Ta bort regulatorn

Avlägsna regulatorn, oftast belägna nära den bakre av transmissionen. Denna komponent nås externt, och ingen demontering eller riva-besegrar av transmissionen erfordras. Vanligtvis, en runda, skyddar plåthuv guvernören och trycks på plats. Använd en hammare och mejsel eller platt skruvmejsel för att försiktigt knacka runt och under locket tills det kommer upp och ut.
Inspektera guvernör flugviktare och kuggar

Dra guvernören ut och inspektera Mellanvikt returfjäder. Lyft varje Flugvikt upp armarna och fjädrarna ska knäppa dem tillbaka. Om en av fjädrarna är trasiga eller dåliga, byt ut båda fjädrarna. Växlingssätt ofta modifieras av prestanda entusiaster genom att ändra guvernören fjädrarna till en annan spänning. Detta rekommenderas inte, men om inte andra ändringar görs överföringen. Även inspektera kuggarna som driver guvernören. Om de är skadade på något sätt, byt regulatorn.
Byt guvernören O-ring

Ta bort den gamla O-ringstätning och installera en ny ett. En bra indikator på att förseglingen har misslyckats är närvaron av transmissionsolja inuti regulatorn locket när den först tas bort. Locket område bör inte ha någon närvarande transmissionsolja. Byt tätningen - oavsett vätska närvaro - som rutinmässigt inspektion och service
tillbaka guvernören

Smörj den nya O-ringen och skjut. regulator på plats. Se till att kuggarna spline i den utgående axeln och guvernören sitter ordentligt. Byt guvernören locket och knacka lätt på flänsen tillbaka ner tills det fullständigt tätar öppningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61648.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.