Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar bromsarna på en 1992 Honda Accord LX

Tjänar en fyrstjärnig säkerhet rating från National Highway Traffic Safety Administration, har Honda Accord har länge varit en favorit bland amerikanska förare och har konsekvent gjort årliga lista över de fem sälja bilar i USA för mer än två decennier. Dock är Accord viktigaste säkerhetsfunktion egentligen inte annorlunda än för andra fordon - bromssystemet. Utan regelbunden bromsunderhåll, kan du finna dig i allvarliga problem om du behöver göra en häftig inbromsning. Lyckligtvis ersätter bromsbeläggen på din Accord är relativt billigt, om du väljer att göra jobbet själv. Saker du behöver
Nya bromsbelägg
Lug nut skiftnyckel eller däck järn
domkraft
Blocks underläggskilar
12 mm hylsnyckel
bungee rep eller lina
Piston verktyg eller stora platt skruvmejsel
Bromskloss fett
Brake cleaner
Visa fler instruktioner
1

Park din Honda Accord på en plan yta och hjulkilar hjul eller block bakom de tre hjulen du kommer inte att arbeta med.
2

Lossa muttrarna med klacken änden av ett däck järn eller en lug skiftnyckel.
3

Titta under bilen nära hjulet du kommer att arbeta på och lokalisera jack notch - en liten, tillplattad del av ramen som är utformad för att rymma en domkraft. Placera en domkraft direkt under den och höja bilen bara tillräckligt hög för att medge utrymme för däcket tas bort.
4 bromsok Huset bromsbeläggen på din Accord.

Lossa muttrarna och ta bort däcket. Detta kommer att utsätta den bromskaliperenheten, som låser runt en övre del av rotorn med hjälp av två bromsok bultar.
5

bort bromsok bultar med en 12 mm hylsnyckel.
6 Använd ett gummiband eller rep för att hänga bromsok från stötdämparen.

Lyft bort bromskaliperenheten, var försiktig så du inte skadar bromsledningen som ansluter den till din Accord. Eftersom bromsledningen inte är tillräckligt lång för att tillåta dig att lägga oket på marken, försiktigt hänga den från stötdämparen med ett bungee rep eller lina.
7

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsok och rengör aggregatet med broms renare. Rengör rotor samt.
8

Vänd kolven, som kan hittas inuti bromsoket bakom den yttre bromsklossen, medsols med en kolv verktyg eller en stor platt skruvmejsel tills det är helt indragen.
9

Sprid en liten mängd bromsfett på baksidan av din nya dynor, försiktigt så att inte smörja sidorna som kommer i kontakt med rotorn. Skjut de nya kuddar i bromsoket.
10 Använd en 12 nyckel mm uttag för att dra åt bromsok bultar.

tillbaka bromsok till sitt ursprungliga läge, låsa den på plats genom att ersätta och dra åt bromsok bultar. Glöm inte att ta bort bungee rep eller lina.
11

tillbaka hjulet till din Accord och dra åt muttrarna.
12

Sänk bilen och ta bort jack. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59078.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.