Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Lager i bromstrummor

Hjullager är vad stödja vikten av bilen och att hjulen kan rotera fritt. Många framhjulsdrivna fordon har två hjullager för varje hjul i baksätet. Detta är särskilt sant när fordonet i fråga har trumbromsar i bak. Hjullager är halvkonisk med många rullar inbyggda i en bur. Lagret är en tvådelad enhet som består av en ras och själva lagret. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
rörtång
Stora polygriptång
plattång
Hammer
Brass punch
Replacement lagret (s) katalog lagerfett
Ny axel tätning
Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

block Placera hjulet framför och bakom ratten . Lossa muttrarna på hjulet genom att vrida dem moturs med rörtång. Ta inte bort muttrarna.
2

Placera domkraften under ramen framför eller bakom ratten (beroende på om det är en fram-eller bakhjul). Lyft bilen så att hjulet rensar marken. Placera domkraften stå under ramen och sänka bilen på ställningen. Ta bort muttrarna och hjul.
3

Dra trumman rakt ut. Ta av locket center damm och ställ den åt sidan, nedifrån och upp. Räta och avlägsna sprinten från spindeln. Ta bort låset navmuttern. Rotera navet muttern moturs med polygriptång och ta bort den. Ta bort flikar brickan. Ställ dessa delar i den uppåtvända dammskydd för förvaringen.
4

Trä navmuttern tillbaka på spindeln tre fulla varv. Ta tag i sidorna av bromstrumman och dra den mot dig ordentligt. Detta kommer att ta bort det inre lagret och axel tätning, lämnar dem hängande på axeln. Ta navet muttern och ställ in den i dammskyddet.
5

Rengör insidan av navet nog att se de halvcirkelformade fördjupningar i sidorna av navet. Placera mässing punch i en av dessa fördjupningar, hålla den hårt och slå fast den med hammaren några gånger. Leta motsatsen strecksatsen och upprepa denna process tills lagerbanan kommer ut ur navet.
6

Vänd trumman och upprepa steg 5 för att ta bort den andra lagerbanan.
7

in den nya rasen, rundade sidan på och knacka in den i navet tills jäms med kanten. Placera mässing punch mot den yttre kanten av loppet och knacka loppet på plats. Tävlingen ska vara i nivå med läppen på sätet. Upprepa proceduren på den andra rasen.
8

Scoop en generös mängd fett i ena handen. Håll ett av lagren i andra handen med botten (bredare) sidan av lagret inför fettfyllda handen. Tryck in lagret i fettet gånger tills fett tränger ut den översta sidan av lagret. Upprepa detta steg med det andra lagret.
9

Placera den inre (större) betydelse i den inre banan, breda sidan ut. Placera fettätning på navet och knacka lätt på tätningen på plats. Tätningen ska vara i nivå med baksidan av navet. Scoop ca 2 msk. av fett i navet.
10

Skjut navet /trumman över spindeln tills den sitter ordentligt på spindeln. Skjut det yttre lagret i navet (breda sidan ut) tills helt insatt i loppet. Skjut flikar brickan över spindeln mot lagret. Trä muttern på spindeln tills den vilar mot brickan. Dra åt muttern tills trumman inte vingla när du bestämt vicka den upp och ned för hand. Placera lock spindelmuttern över muttern och skjut saxsprinten genom en av nyckelhålen och hålet i spindeln. Böj saxsprinten över toppen av spindeln för att hålla sprinten på plats. Håll dammskyddet på plats och försiktigt knacka den till fullo sittplats det.
11

Häng hjulet på plats och tråd muttrarna på bultarna genom att vrida dem medurs för hand tills de sitter ordentligt mot hjulet.
12

Lyft bilen av domkraften stå och dra stativet från under bilen. Sänk bilen tills hjulet kontakt med marken. Dra åt hjulmuttrarna med rätt specifikation för din bil. En bra tumregel för de flesta bilar med trumbromsar är 50 till 75 foot-pounds. Sänk bilen och ta bort domkraft och hjul block.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61755.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.