Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ventil slipverktyg

ventil slipning används främst för att klippa och jämna ut ventiler bilmotor, som sitter i kärnan av motorn. De verktyg som används för att skära dessa kärnor eller cylindrar ut och sedan jämna till dem har utvecklats avsevärt under årens lopp. Skärverktyg

Det första steget i att mala en ventil är att borra hålet i motorn kärnan för att göra ventilcylindern. Hålet kan vara fyra, sex, åtta eller till och med 10 cylindrar, beroende på motortillverkaren. En variation av skärande verktyg krävs för att borra dessa ventil cylindrar. Varje hål borrat börjar med en liten diameter hålet och ökas till den önskade diametern. Borrkronor är knutna till en press att göra de första nedskärningarna. De borr kan vara diamant spets eller hårdmetallbestyckade för styrka och skärvätska hälls över lite eftersom det är tråkigt i ventilcylindern.
Abrasives

En slipskiva är fäst vid änden av pressen för att jämna ut ventilcylindern. Detta slipmedelsmaterial liknar kornen av sandpapper, men gjort av ett härdat material såsom kubisk bornitrid eller diamanter. De slipmedel blir finare då ventilen utjämnas. Den slipverktyg är rund och har lite fäst vid centrum så slipmedlet kan fästas till maskinen används för att rotera slipverktyget. Smörjmedel hälls på slipverktyg som används för att jämna ut ventilcylindern, för att förhindra värme från att bygga upp och sprickbildning motorns kärna.
Finishing Verktyg

När ventilcylindern borras och marken, det är nödvändigt att avsluta ventilcylindern till den önskade diametern. Ventilen-slipverktyg som används för att avsluta den här bearbetningsprocessen till ventilcylindern är ett ventilsäte efterbehandling enhet. Den använder efterbehandling slipmedel för att slipa ventilen till önskad diameter inom hundradels inches. Gapet mellan ventilhuvudet och ventilcylindern är minut, men måste vara nog så att smörjmedel, såsom olja, kan pressas upp in i ventilcylindern och mellan ventilhuvudet för att förhindra slitage och överhettning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60714.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.