Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en 1996 Bravada

Basmodellen av 1996 Oldsmobile Bravada kom med en 4,3-liters 6-cylindrig motor. Denna sport-utility fordon ingår också många vanliga funktioner, inklusive en drivrutin front airbag, fyrhjuliga låsningsfria bromsar, dimljus, läder sittplatser, en tilt ratt, servostyrning, luftkonditionering, elektriska fönsterhissar, bromsar makt och en bakre bakruta. Eftersom Bravada är byggd med så många olika delar, kan det vara svårt att korrekt felsöka bilen. Ett sätt att hitta ett problem med Bravada är att granska informationen tillverkaren återkallande och se om det matchar de frågor du har med bilen. Instruktioner
1

Undersök bränslefiltret av Bravada när du ser bensin läcker under motorn. Bränslefiltret kan vara en eftermarknad del som är tillverkad av Fram och inte inkludera en kontakt som byggdes till rätt specifikationer. Den felaktiga designen på bränslefiltret innebär att O-ringen inte kan täta korrekt till bränsleledningen. Detta gör att bensin för att läcka från filtret och ned in i motorn. Om bränslet kommer i kontakt med en tändkälla, kan en brand startar i din Bravada motor. Byt hela bränslefiltret att undvika detta problem.
2

Titta på de övre kulleder på främre hjulupphängningen med din Bravada om fordonet inte svarar korrekt på varv på ratten när du kör. Det kan vara korrosion av den övre kulleden församling som har slitna leden och orsakat antingen en partiell eller fullständig kollaps av den främre hjulupphängningen, vilket ökar risken för en krasch medan du kör. Den vänstra och högra övre kulleder bör bytas om du ser någon korrosion eller fukt inuti.
3

Kontrollera vindrutetorkarens styrelsen motorkrets om Bravada s vindrutetorkare fungerar bara ibland eller inte alls alla. Den vindrutetorkare motor kan misslyckas på grund av en sprucken lödskarv på styrenheten kretskortet på fordonet. Om du kör i regn eller snö, kanske du inte kan se ut vindrutan för att köra säkert. Installera en ny torkare board motorkrets om du ser sprickor i lödförbindningen av kretskortet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61959.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.