Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY: Brake Reparation för en Chevy Truck

Korrekt fungerande bromsar kan betyda skillnaden mellan liv och död på motorvägen. Tunga laster, bogsering och en högre totalvikt jämfört med bilar alla sätta ökad stress på din Chevy lastbilens bromssystem. Brake reparationer kan lätt utföras av hem mekaniker med några specialverktyg, och på en relativt kort tidsperiod. När man reparerar

Det första tecknet på att din Chevy lastbilens bromsar behöver service blir en hörbar slipning eller skrapning buller från fordonets front när man trycker på bromspedalen. Ljudet kan förändras vid inbromsning i en sväng och det kan minska eller helt stoppa när bromspedalen är helt nedtryckt. Ljudet orsakas av bromsbelägget är slitage indikator, en tunn remsa av metall som är i kontakt bromsrotorn när en viss procentandel av bromsbelägget tjocklek går förlorad på grund av normalt slitage. Om du misstänker att dina utslitna bromsbelägg, ta dem omedelbart. Tillåta långvarig kontakt mellan slitageindikator och rotorn kan skada rotorn. Addera Borttagning av klave och Pads

Börja genom att parkera trucken på ett jämnt underlag. Sätt transmissionen i parken (automatisk växellåda) eller första växeln (manuell växellåda) och dra åt parkeringsbromsen. Placera stoppklossar eller träklossar runt bakhjulen för att förhindra att fordonet kan rulla iväg. Använd en domkraft för att lyfta fordonets front och stödja den med pallbockar placeras under ramen eller framaxeln (fyrhjulsdrivna bilar). Ta bort framhjulet för att avslöja brott församling. Titta efter slitageindikator, om den är i kontakt med eller nära att vara i kontakt till bromsrotorn måste dynorna på vardera sidan bytas ut. Tjockleken kommer att monteras med två bultar som passerar genom bromsok monteringsfästet på den inre sidan av bromsrotorn, och är fästa genom skurna gängor i den yttre sidan av bromsoket. Ta bort dessa skruvar. Placera sedan en C-klämma över bromsoket. Ställ in den nedre av c-klämman på den upphöjda curricular kopp på den inre sidan av tjocklek, som inrymmer kolven. Ställ den övre av c-klämman på den yttre bromsklossen. Dra åt c-klämman tills kolven drivs hela vägen tillbaka in i bromsoket. Dra sedan bromsok från rotorn. Medan bromsoket är bortkopplad från rotorn, låt det inte hänga från den hydrauliska bromsen linje, säkra den med en tråd eller ett plastbandet till fordon ram, som stress på den hydrauliska ledningen kan skada linan eller orsaka luft att läcka in i systemet, vilket resulterar i fel på bromsarna och /eller dålig bromsverkan.
Rotor och Pad Inspection

Inspektera bromsbelägg, kommer du att se en serie av nitar som fäster dynmaterialet till stål-stödplattan. Om det är mindre den 1/32 tum av material mellan dynans yta och nitarna eller om det finns några sprickor eller urgröpningar i dynans yta, måste dynorna vara ersätter. Inspektera bromsen rotorn. Ytan skall vara jämn med några oregelbundna spår eller urgröpningar (vissa bromsskivor är gjorda med spår bearbetas till ytan för att underlätta kylningen. Kör fingret över ytan av skivan, med början från mitten och fortsätt utåt. Ytan skall vara platt. Om skivan blir tunnare mot sin ytterkant eller sliten skall den bytas ut. På fyra-wheel-Addera Brake Rotor Removal (om nödvändigt)

diskmodellerna, kan rotorn helt enkelt dras bort hjulnavet. På två-hjulsdrivna modeller, använd en skruvmejsel för att bända upp fettet locket rotorn, sedan bort sprinten och kronmutter. Dra bromsrotorn off spindeln, men vara noga med att inte släppa hjullagren. Addera Brake Rotor installation (om nödvändigt)

På fyra-hjulsdrivna fordon, rotorn kan helt enkelt skjutas tillbaka på spindeln. Se bara till att rada upp hålen i bromsskivan med hjulbultarna. På två-hjulsdrivna modeller, måste du kör försiktigt de yttre lagerbanorna hjullager ur den gamla rotorn med hjälp av ett hjul- bärande borttagningsverktyg. Använd sedan ett hjul verktyg lagerinstallation att driva den yttre banan i den nya bromsskivan. Packa lagren med fett innan du lägger dem i rotorn och skjuta rotorn tillbaka på spindeln. Sätt tillbaka det yttre lagret, tvättmaskin och slott mutter och vridmoment på muttern till 12 ft lbs. Sätt tillbaka sprinten och fettet locket. Addera Bromskloss Installation

Ladda bromsbeläggen i bromsoket. Den inombordsmotorer pad kommer att ha en stål klipp som blir sittande i bromsok kolv. Den yttre pad kommer att ha en stål klipp med flikar som glider över kanterna på bromsoket. Skjut laddade bromsok över bromsen rotor och installera de två fästbultarna. Installera hjulet och lägre fordonet. Försök inte att köra fordonet tills du återställer bromstrycket. När du körde kolven i bromsoket med en c-klämma, flödade bromsvätskan ur bromsok och in i huvudcylindern. Tryck ned på bromspedalen, kommer det sannolikt falla till golvet med lite motstånd. Du måste hålla pumpa bromspedalen tills hydrauloljan fungerar det är vägen tillbaka in i oket och trycker kolven ut tillräckligt långt för att kontakta rotorn. Kontrollera sedan bromsvätskenivån i huvudcylindern och se till att det är fullt.
Varning

alltid ihåg att när du arbetar med fordonsindustrin bromssystem, måste varje axel servas på båda sidor, om du måste byta ut bromsbeläggen på vänster framhjul, måste du också byta ut bromsbeläggen på höger framhjul Om du byta ut bromsbeläggen och rotorer på vänster framhjul, då måste du byta ut bromsbeläggen och rotorer på. höger framhjul, oavsett skicket på bromsarna på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57280.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.