Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Serpentine Belt på BMW 325i

Frekvensomriktaren tillbehör monterade på framsidan av motorn på en BMW 325i vrids av en serpentin bälte . Detta bälte hålls spänd av en spännare , men eftersom bandet är gjord av gummi , kan den sträcka eller bryter över tiden. Byta remmen är nödvändig för att säkerställa att tillbehören fungerar , och bör göras när du märker slitage på remmen . I det här fallet är projektet fordonet en 2002 BMW 325xi , men processen är liknande för andra 325s liksom . Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Replacement serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Pop huven . Leta bältet - routing diagram , vilket är ett klistermärke på kärnan stöd . Leta remspännaren , vilket är i mitten av motorn , precis ovanför vevaxelns remskiva .
2

Placera 3/8-tums Ratchet och uttag på hex- head bolt i mitten av spännaren och vrid den moturs för att lossa spänningen på remmen . Medan han fortfarande håller spärren , dra remmen från remskivorna.
3

Kör nya remmen runt remskivorna på motorn , med hjälp av klistermärken du hittade i steg 1 som en riktlinje . Dra sedan spännaren moturs med spärr igen , och kör bältet runt spännaren . Släpp spärren och kontrollera att remmen är rak och jämn på varje trissa .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60432.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.