Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en tändspole på en Saturn

Tändsystemet finns i många modeller av Saturnus fordon använder flera tändspolar för att styra motorn. Detta gör att Saturnus datorn att noggrant och exakt styra bränsle och gnista blandningen i motorn, som producerar den bästa möjliga bränsleekonomi och prestanda. När en av dessa tändspolar misslyckas, kan systemet inte längre fungerar korrekt och behöver bytas ut. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Saturn Vue, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Lossa slangklämman säkra intaget slangen till insuget med skruvmejsel. Unbolt fästet intaget slangen från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft intaget slangen bort från motorn och ställ den åt sidan.
2

Koppla den elektriska anslutningen till tändspolen du vill ersätta med händerna. Skruva loss spolen från topplocket med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra den rakt upp och bort från motorn med en lätt vridande rörelse.
3

Skjut ersättare tändspole i topplocket tills den avger ett smällande ljud. Bolt den på plats med spärrfunktion. Återanslut den elektriska anslutningen och installera intaget slangen med Ratchet och skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60565.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.