Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort ett oljetråg från en 1980 Corvette

A 1980 Chevrolet Corvette har en lägre ställning än de flesta bilar, och som sätter oljetråget på motorn närmare marken än på andra bilar. Detta gör kärlet benägna att skada genom stöt, vilket antingen kan knäcka oljetråget eller buckla det. Om pannan är sprucken, kan du förlora olja och om de lämnas därhän, ta motorn. Om den är bucklig, kan du förlora kapacitet, vilket kan ge dig ett liknande resultat. Hursomhelst, är det fix att ta ut kastrullen antingen fixa det eller byta ut det. Saker du behöver
Jack
Jack står
skiftnyckel set
Spetstång
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet

Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Koppla bort den negativa polen på batteriet med en skiftnyckel. Gör samma sak för den positiva polen. Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar.
2

unbolt metallskölden ligger vid föreningen mellan transmissionen och motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lokalisera startapparaten på passagerarsidan av motorn. Koppla ledningarna från startmotorn med en skiftnyckel. Ta bort startmotorn från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
3

Leta styrningen-spännhjulsarm, som löper tvärs över den främre delen av oljetråget. Koppla bort saxsprinten vid en ände av armen med hjälp av nål-tång. Skruva loss armen från resten av styrningen med hjälp av en skiftnyckel. Flytta spännhjulsarmen ur vägen.
4

Ställ tråget under motorn. Öppna drain-pan bult och låt oljan häll i pannan. Sätt tillbaka drain-pan bult.
5

skruva isär tråget från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Sänk pannan bort från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60449.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.