Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsar på en 1999 Dodge Van

Bromssystemet på 1999 Dodge van inkluderar bromsbelägg, rotorer broms och bromsoket. Den bromsoket är huvudkomponenten som driver baksidan av den yttre bromsbelägg mot ryggen inför av bromsrotorn. Som det yttre bromsbelägget komprimerar på bromsrotorn, drar det inre bromsbelägget vid fronten mot av bromsrotorn. Friktionen från bromsbeläggen glider mot roterande bromsskivan är vad stoppar van. Kontrollera bromsarna för byte mellan 30.000 och 40.000 miles. Saker du behöver
däck verktyg eller rörtång
hydraulisk domkraft
Jack står
Liten brytjärnet
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums kit drivhylsa
Rope
Tvingfäste
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 1999 Dodge van på ett plant underlag. Tryck sedan parkeringsbromsen i.
2

Lossa alla muttrarna från framsidan förarsidan hjul samt passagerarsidan fram hjul med ett däck verktyg eller lug skiftnyckel. Vrid muttrarna moturs för att lossa dem.
3

Jack den främre delen av din 1999 Dodge van upp. Ställ en pallbock under sidoramen på båda sidor av van. Var noga med att placera de står nära framhjulen så att vikten på den främre änden sitter jämnt på läktarna.
4

Sänk domkraften till toppen av säkerheten står. Inspektera van att se till att det är tryggt och säkert på toppen av läktaren. Låt domkraften på plats.
5

Skruva alla muttrarna från båda framhjulen och dra dem bort. Ställ hjulen i en plan position för att förhindra rullning.
6

Flytta till framsidan förarsidan hjul och lokalisera de två bildspel bultarna på baksidan av bromsoket. En av de slide bultarna är på toppen av tjocklek, och den andra sliden bulten är på botten av bromsok. Lossa och ta bort bildspel bultarna med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
7

in en liten bändjärn i tillgång hålet på sidan av bromsok. Bänd den yttre bromsklossen och tillbaka mot baksidan av bromsok fram bromsok lossnar.
8

Dra bromsoket från sidan av bromsrotorn. Om tjockleken är fortfarande tight, använd den lilla brytjärnet att bända upp botten av bromsok av. Dra sedan bromsok bort av rotorn. Häng bromsoket på en av de styrande komponenterna bakom hjulnavet montering med ett rep. Den främre fjäderben och den främre fjädern är bra ställen att hänga bromsoket.
9

Bänd insidan bromsbelägg av metall klämman på den inre delen av bromsoket med den lilla spett .
10

Placera en C-klämma i bromsoket så att justerstången är vänd mot utsidan bromsklossen. Sedan komprimera utsidan bromsbelägget mot bromsoket cylindern. Fortsätt att komprimera utsidan bromsbelägget mot bromsok cylindern tills cylindern är i jämnhöjd med utsidan av bromsoket. Lossa C-klämman och ta bort den från bromsoket.
11

Bänd utsidan bromsbelägg av metall spärren med den lilla spett. Sedan installera nya kuddar ersättningsbromsbelägg in klämmorna. Avlägsna repet och häng bromsok tillbaka på sidan av rotorn. Skjut båda bildspel bultar i den bakre delen av bromsok och skruva försiktigt ned bultarna tills tight. Sedan åt bildspel bultarna med Ratchet och uttag.
12

Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva alla muttrarna på klackarna. Dra åt muttrarna tills hjulet snurrar. Flytta till de andra hjulen och följ samma anvisningar som ovan, för att ersätta bromsarna. När du är klar byter bromsarna på varje hjulnav, jack van tillbaka upp och skjut sticker ut. Sakta sänka van till marken. Dra sedan domkraften ut från under bilen.
13

Veva motorn i din 1999 Dodge van och ger bromspedalen några knuffar in och ut för att korrekt sits bromsbeläggen nära vänd av broms rotorer. Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58157.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.