Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 1998 Honda Accord Bromsar

Bromsar är en av de viktigaste säkerhetsfunktioner på någon bil. Bromsarna på din 1998 Honda kuddar Accord användning som klämmer rotorerna och stoppa bilen med friktion. Över tiden, dessa bromsbeläggen slits och bromsning blir svårare. När du hör dina bromsarna börjar skrika eller slipa när du trycker ner bromspedalen, eller när bromsarna inte längre verkar så lyhörd, är det dags att byta ut dem. Denna uppgift är ganska utmanande och kräver minst 30 minuter, särskilt om du har någon erfarenhet av grundläggande auto reparation. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
5/16-tums socket
Ratchet
Momentnyckel
Byte bromsbelägg
Show Fler Instruktioner
främre bromsbelägg
1

Park din Honda Accord på en plan yta. Placera en domkraft under ramen nära förarsidan däck och lyfter bilen tills däcket är ungefär en tum från marken. Placera en pallbock under bilen för att säkra den. Höj passagerarsidan av bilen på samma sätt och placera en andra pallbock på den sidan.
2

Ta bort de fyra muttrarna på varje framdäcket, med rörtång och arbetar i en stjärna mönster. Börja med den översta tappmuttem och sedan gå till botten, sedan vänster, sedan höger. Ta bort båda däcken, utsätta bromsok och rotorer, och ställ däcken åt sidan.
3

Anslut 5/16-tums uttaget till Ratchet och använd det för att skruva fästmuttrarna på Tjockleken för förarsidan däcket. Dessa nötter är placerade på vänster och höger sida av båda bromsok. När lossas, dra bromsok från rotorn med händerna och ta bort de slitna bromsbelägg från bromsok genom att bända ut dem.
4

Skjut nya bromsbelägg till bromsok i samma position som den gamla och pressa dem i säkert. Placera bromsok tillbaka till rotorn och refasten fästmuttrarna. Använd en momentnyckel för att dra åt fästmuttrarna till 43,7 foot-pounds.
5

tillbaka däcket och dra åt muttrarna med en rörtång och arbetar i ett stjärnmönster som du gjorde när du tog bort den däcket. Upprepa steg 3 till 5 för passageraren däck. När du är klar, ta bort pallbockar, sänk Honda Accord till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58981.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.