Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bakbroms på 2005 Ford F-150 4X4

Den 2005 Ford F150 4x4 pickup är utrustad med självjusterande skivbromsar bak. Bromsbeläggen slå ner på rotorn, vilket stoppar lastbilen när du sätter foten på bromspedalen. Även om detta system fungerar underbart, är nackdelen utformad slitage av bromsbelägg och rotorer. Varje gång du sätter din fot på bromsen, de slitas ner tills du så småningom måste byta ut dem. Medan de rotorer slits samt, sist de två till tre gånger längre än dynorna. Om du är mekaniskt benägna och har några timmar på reservdelar, kan du byta ut de bakre bromsbeläggen på 2005 Ford F150 4x4 själv. Saker du behöver
Stoppklossar
rörtång
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Droppkar
Brake Cleaner Review Hylsnyckelsats
Vit
litiumfett Caliper Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

block utanför framhjulen med stoppklossar för att hindra trucken från att rulla. Lossa muttrarna på båda bakhjulen med hjälp av rörtång. Kontrollera att hjulmuttrarna sitter löst nog att ta bort för hand senare, men ta inte bort dem ännu.
2

Placera golvet jack under den bakre differentialen och lyft F150 med domkraften. Placerar domkraften under bakaxeln, utförs av bladfjädrar och sänk sedan lastbilen på pallbockar.
3

bort de bakre muttrarna från båda hjulen och dra hjulen av för hand.
4

Ställ droppskålen under vänster-bakbroms rotor och spraya bromsrotorn och bromsok av med broms renare för att ta bort alla synliga tecken på bromsdamm.

5

Unbolt bromsok med socket set. Plocka bromsok fram och bort rotorn och dra bromsbeläggen ur bromsoket för hand. Låt aldrig bromsok hänga på gummi broms slang.
6

Rengör insidan av bromsok med bromsen renare på ett liknande sätt på hur du rengjort rotor och utanför bromsok tidigare. Se till att få alla de gamla fett, bromsdamm och vägsmuts utanför bromsok glidstiften.
7

Smörj bromsok glidstiften med vita litiumfett så oket kan krympa och expandera smidigt svar till bromspedalen.
8

Dra bromsok kolvarna med Mätmarkörverktyget, dra ut verktyget och sedan sätta nya bromsbelägg i hand. Se till att dynan materialet är vänd inåt och dynorna sitter på samma sätt som de gamla du tog bort tidigare.
9

Skjut bromsok över rotorn, tråden bromsok bultar tillbaka i bromsoket och fästet för hand och dra sedan åt bultarna med socket set.
10

Upprepa steg fyra till nio på höger bak.
11

tillbaka bakhjulen och muttrarna för hand. Sänk F150 från domkraften. Dra åt muttrarna till 140ft-lbs. med momentnyckel och sedan ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58031.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.