Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter generatorn på en 2000 Mazda B3000

Fick ett dött batteri på 2000 Mazda B3000? Du har ett par möjliga gärningsmän. Antingen batteriet i sig är gammal och dags att byta eller generatorn går ut och laddas inte batteriet ordentligt. Om det är det senare, kommer sedan tillbaka batteriet inte göra någonting utan skjuta upp problemet lite. Du måste byta ut generatorn, annars kommer du att byta batterier hela tiden. Lyckligtvis är det inte särskilt svårt att göra. Saker du behöver
platt skruvmejsel
1/2-tums breaker bar och Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet och uttag set
Byte generator
Visa mer Instruktioner
1

bort minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel, sedan göra samma sak med den positiva polen.
2

Använd platt skruvmejsel för att ta bort luftintag slang från toppen av motorn och ställ den åt sidan.
3

Placera breaker bar och uttaget på spännaren, som är på framsidan av motorn, ner mot botten. Vrid skruven i mitten av den medurs spännaren, sedan glida drivremmen utanför generatorn remskiva. När den är avstängd, tillbaka spännaren till sitt normala läge.
4

Koppla anslutningarna på baksidan av generatorn med skiftnyckel. Sedan skruva isär generatorn från generatorns fäste med 3/8-tums Ratchet och uttag, och lyft den ur generatorns fäste.
5

Ställ ersättare generatorn i generatorns fäste och fäst det med spärren. Återanslut elektriska anslutningar med skiftnyckel och vrid spännaren medurs med breaker bar igen, men den här gången loop remmen runt generatorns remskiva. Kontrollera att bältet inte är vridet, sedan tillbaka spännaren till sitt normala läge.
6

Anslut batterikontakterna, positiva först, sedan starta lastbilen för att allt fungerar korrekt.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60261.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.