Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar bromsbeläggen på en 2002 V6 Toyota Camry

Den 2002 Toyota Camry har en 3,0-liters V6 och även en 2,4-liters fyrcylindrig motor. Den V6 kom med antingen bakre vals eller bakre skivbromsar samt. Den 2002 Camry är den sjätte generationen av fordonet, som körde från 2001 till 2006. I denna tidsram, som ersätter de främre eller bakre bromsbelägg var allmänt standardiserad. Saker du behöver
Bil lyft
Turkiet Baster
bromsvätska
Impact pistol
Metric inverkan socket
Metric skiftnyckel satt
Caliper hängare eller krok
Silikon bromsfett (vanligen med byte kuddar) katalog ersätter pads
Tvingfäste
Liten tråd borste
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort och kassera hälften av bromsvätska från Toyota Camry V6 huvudcylinder med en kalkon baster. Skruva tillbaka locket
2

Lyft Camry på en bil hiss och sedan ta bort navkapslar (om tillämpligt) från den främre eller bakre hjul -. Beroende på vilken uppsättning av kuddar du ersätter . Avlägsna muttrarna med påverkan pistol och en 21 mm hylsa. Ta bort hjulen.
3

Använd en 14 mm nyckel för att ta bort bromsok bultar. Ta bort bromsok och sedan hänga den från suspensionen med bromsok hängare eller krok. Komprimera bromsok kolven i bromsoket hålet med hjälp av en C-klämma.
4

Ta bort de gamla bromsbeläggen från vridmomentet fästet. Inspektera bromsen rotorn. Gjorda, spårad eller gravt rostiga rotorer bör övervägas för utbyte. Nya kuddar kommer inte att bryta in på komprometterade rotorer väl.
5

Rengör pad fjädrarna noggrant med den lilla stålborste. Applicera ett skikt av silikon bromsfett fjädrarna där pad flikarna kommer att kontakta fjädrarna. Placera nya slitagevarnare på nya kuddar och anti-skrika shims - vissa ersätter pads kanske redan nitade dessa komponenter på dynorna. Montera de nya beläggen och se till att pilen på slitagevarnarna pekar i riktning mot hjulets rotationsriktning.
6

Placera oket över dynorna och rotor. Applicera ett tunt lager av silikon bromsfett på icke-gängade delen av bromsok bultar, rikta in bultarna i bromsoket och dra sedan åt dem till 25 foot-pounds med hjälp av en 14 mm hylsa och momentnyckel.

7

tillbaka hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna till 80 fot-pounds med momentnyckel och sedan ersätta navkapslar (om tillämpligt).
8

Upprepa proceduren för den andra sidan. Sänk Camry när du är klar. Pumpa foten bromspedalen som sittplats de nya rondellerna på rotorn, så kolla och justera nivån på bromsvätska i huvudcylindern. Provköra Camry att säkerställa dynorna fungerar korrekt och inga ljud släpper ut från bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57281.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.