Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter fläkt på en 2002 Chevy Truck V8 Engine

kylfläkten på motorn i din 2002 Chevrolet lastbil med en V8-motor är monterad på en fläkt koppling som styrs av temperaturen i motorn. Bladen på fläkten kan ibland skadas i en olycka eller från arbete på fordonet. Om det händer, fläkten inte längre kan kyla motorn effektivt. För att åtgärda problemet, har fläkten att tas bort och ersättas med en ny. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
skruvnyckel set
Replacement fan
36-tums
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Avlägsna slangen luftintag från motorn med platt skruvmejsel och ställ den åt sidan. Ta den övre fläktkåpa från kylaren med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
2

Lossa muttern på baksidan av fläkten mellan skivan och själva fläkten med hjälp av en öppen -end skiftnyckel. Om remskiva slirar och inte tillåter dig att ta bort muttern, stick spett mellan två av muttrarna på remskivan för att hålla den stadigt för hävstångseffekt. Ta sedan ut fläkten ur motorrummet.
3

Unbolt fläktbladen från fläktkoppling med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera den nya blad på kopplingen med spärr, sedan installera fläkten på remskivan med en skiftnyckel.
4

tillbaka övre värmeelementet vant på kylaren med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera intaget slangen på intaget med platt skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60608.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.