Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre rotorerna på en 2001 Kia Optima

I 2001 års modell markerade den första utgåvan av Kia Optima. Optima återstod som den största och lyxigaste av Kia-modeller fram till 2004 versionen av den större och lyxigare Amanti. Den 2001 Optima kom standard med en 149-hästkrafter, 2,4-liters fyrcylindrig motor, och hade en valfri 2,7-liters V-6 motor, som producerade 170 hästkrafter. Fram ventilerade skivbromsar och bak trumbromsar väckte 2001 Optima till ett stopp på fyrcylindriga modellerna, medan V-6 modeller används fyra hjul skivbromsar. Byte av främre rotorerna på 2001 Kia Optima kräver avlägsnande bromsoken och kuddar. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bungee strap
stjärnskruvmejsel
Momentnyckel
Bromsbelägg
Skivbroms fett
8-tums C-clamp
1 qt. DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort ungefär hälften av bromsvätska från Optimas bromshuvudcylindern, med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa, men ta inte bort, bilens främre muttrarna, med en spärr och uttag. Höj framsidan av Optima, med hjälp av en domkraft. Position pallbockar under Kias hjälpram och sänka Optima på domkraften. Ta bort muttrarna och dra hjulen från Kia. Arbetet på ena sidan av bilen i taget, så att du alltid har en komplett utrustning som en visuell referens.
3

Dra ändarna av pad-hållarfjädern från hålen i den yttre delen av bromsok, med hjälp av nål-tång.
4

Ta bort bromsok-till-bracket bultar, med en Ratchet och uttag, medan du håller styrpinnen stadigt med en kombination skiftnyckel. Dra tjocklek av bromssystemet och säkra den till en suspension komponent, med ett bungee rem. Ta bort bromsbelägg hållarfjäder.
5

Dra bromsbelägg från bromsok fästet. Ta bort de två bromsok fästet till styrspindeln bultar och dra bromsok fästet från styrspindeln.
6

Ta bort de två skruvarna i mitten av bromsrotorn, med en stjärnskruvmejsel. Om skruvarna inte lossnar lätt, lätt knacka huvuden skruvarna med en hammare för att befria dem.
7

Drag av rotorn från den Kias navet och kasta rotorn. Om den nya rotorn har glidmedel på det som en skyddande, rengör den med sprej bromsrengöringsmedel. Ställ den nya rotorn på navet, rada upp skruvhålen på rotorn med dem på Optimas navet. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
8

Ställ bromsok fästet tillbaka på Kias navet och dra åt Bromsokshållare-till-navbultarna till 51-63 fot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
9

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket konsolen, så slitageindikator fliken vänd nedåt på den inre delen av bromsok fästet.
10

Place den gamla inre bromsklossen i tjocklek, så den vidrör bromsok kolv. Komprimera bromsok kolv genom att placera en 8-tums C-klämman över tjocklek så att skruven delen vidrör bromsbelägget och den fasta delen vidrör den bakre delen av caliperhuset. Dra åt Tvingfäste tills kolven pressas in i bromsoket. Ta bort C-klämman.
11

Applicera ett tunt lager av skivbroms fett på baksidan av bromsbeläggen.
12

Ställ tjocklek på bromsok fästet och Dra bromsok styrstift till 16 till 24 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag, medan du håller styrpinnen med en kombination skiftnyckel.
13

Upprepa steg 3 till 12 för rotorn på andra sidan av Optima.
14

tillbaka framhjulen och dra åt muttrarna. Höj Optima bort av pallbockar och ta läktarna. Sänk Kia till marken. Dra åt muttrarna med 65 och 87 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
15

Tryck och släpp Kias bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga ny DOT 3 bromsvätska tills nivån når "Max" linje. Stäng huvudcylinder locket.
16

Pump bromspedalen tills den är fast, innan du kör bil.
17

Ta gammal bromsvätska till en bil vätska återvinning centrum. Många Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59225.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.