Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Pads Automobile Broms

bromsbeläggsbyte är en rättfram procedur som alla med en uppsättning grundläggande verktyg kan utföra. Allt du behöver är en timme, lite uppmärksamhet på detaljer, och rätt verktyg för jobbet. Byt bromsarna på din bil på nolltid följa dessa instruktioner. Saker du behöver
rörtång
Vehicle jack
Jack står
Stora platt skruvmejsel
Liten platt skruvmejsel
antikärvningsmedel
Shop trasor eller butik handdukar
Momentnyckel
Latexhandskar
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och stoppklossar bakhjulen med tegel eller block. Detta förhindrar att bilen rullar bakåt när du jack upp. Med hjälp av rörtång, lossa muttrarna på framhjulen. Ta inte åt muttrarna ännu. Under fronten på bilen
2

Skjut domkraften, placera den under främre tvärbalk. Jack bilen tills du kan placera pallbockar under tvärbalken, precis vid styrarmen. Ta bort muttrarna och hjul från fordonet.
3

Använd stor skruvmejsel för att bända bromsbeläggen bort från rotorn. Sedan, fortfarande använder den stor skruvmejsel med spetsen mot dynan, bända bromsok kolv i bromsoket kroppen. Du måste göra detta på de invändiga och utvändiga kuddar. Bromsvätska kan droppa från huvudcylindern men detta är normalt.
4

Inspektera broms rotor för skölpar. Om du hittar skölpar du byter rotorerna. Om rotorerna ser bra ut, använd liten platt skruvmejsel för att ta bort de två clipsen från bilderna som håller dynorna på plats. Skjut ut pinnarna försiktigt. Håll utkik efter de anti-skallra klipp eftersom de kan flyga ut.
5

bort och inspektera bromsbeläggen från bromsoket. Elektroderna bör ha material bromskloss på dem med några tecken på gnidning mot rotorn. Om det finns tecken på att gnugga bör du ersätta din rotorer.
6

Inspektera nya kuddar för att säkerställa att de är samma som de gamla kuddar. Put antikärvningsmedel på sidorna av dynorna att hjälpa dem att glida smidigt i bromsoket. Du bör också sätta anti-gripa på baksidan av dynan sedan installera mellanlägget och lägg anti-gripa på baksidan av shims. Sätt slammerförhindrande klipp ovanpå dynan och satte Anti-Seize i kurvorna där glidstiften går.
7

Skjut försiktigt utombordaren pad, shims och anti-skallra klipp i bromsok och satte de två glidstiften i. Installera sedan inombordsmotorer pad, shims och anti-skallra klipp och skjut glidstiften hela vägen genom oket. Se till att broms materialet är vänd mot rotorn. När bromsok stiften sitter ordentligt, installera klämmorna.
8

Sätt hjulen och hjulmuttrarna tillbaka på bilen. Dra åt muttrarna bara fingrarna på den här punkten. Jack bilen upp tillräckligt för att ta bort domkraften, sedan sänka den helt. Dra åt hjulmuttrarna med specifikationen. Om du inte vet specifikationen, läs igenom bilens instruktionsbok, eller be en lokal Biltema.
9

Tryck på bromspedalen några gånger för att återfå fasthet i pedalen. När bromspedalen är fast, ta bort stoppklossar och ur parkeringsbromsen. Ta bilen runt kvarteret för en kort provtur för att testa bromsarna för att se till att de fungerar som de ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57759.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.