Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

A 2002 Toyota Camry Sexcylindrig s Fluid Kapacitet

Toyota Camry först kom till 1983 års modell som ersättare till Toyota Corona. Den Camry har genomgått många generationsskiften under hela dess livslängd. Den 2002 Toyota Camry kom standard med en 157 hästkrafter, 2,4-liters fyrcylindrig motor, men det hade möjlighet att uppgradera till en 192 hästkrafter, 3,0-liters V-6, som kallas 1MZ-FE motorn. Att känna rätt flödeskapacitet på 2002 Camry sexcylindriga hjälper när du utför underhåll eller byte av en specifik komponent. Om en vätska är över eller under-fylls i Camry, kan det orsaka allvarliga skador. Motorolja

motorolja i 2002 Camry sexcylindriga är typiskt den vätska som behöver ändras ofta. Den Camry s sexcylindriga motorn har en olja kapacitet på 4.8 liter. och filtret har en 0,2-liter kapacitet, vilket gör sammanlagt 5 liter. inklusive filtret. Underlåtenhet att hålla rätt mängd motorolja kan leda till felaktig smörjning och motorhaveri.
Automatic Transmission Fluid

2002 Camry V-6 använder endast Toyota Type T -IV transmissionsolja. Den 3,0 liter utrustad Camry kräver 3.70 liter. av transmissionsolja för att nå sin kapacitet när du utför en drain-och-fyllning service på transmissionen. Underlåtenhet att upprätthålla rätt mängd vätska i överföringen kan leda till intern överföring skada eller allvarlig läcka.
Kylvätska

Kylsystemet i 2002 Camry V -6 måste fyllas med en 50-till-50 blandning av etylenglykol frostskyddsmedel och rent vatten. Den totala kapaciteten för 3,0-liters Camry s kylsystem är 9.8 liter. Underlåtenhet att upprätthålla korrekt kylvätska nivåer kan leda till överhettning eller Camry s aggregatet inte fungerar korrekt. Observera att frostskyddsvätska är extremt giftig, kassera det på lämpligt sätt. Håll den borta från små barn och husdjur som gillar sin söta smak.
Bränslekapacitet


Även bränsletanken inte kräver något underhåll, att veta dess förmåga hjälper till att beräkna de totala miles du kan köra mellan påfyllningar. Den 2002 Camry sexcylindriga har ett börsnoterat bränsle kapacitet på 18,5 liter
Top-Off Vätskor

Toyota inte ger kapacitet för följande vätskor:. Bromsvätska, spolarvätska och servostyrning vätska. Bara kolla dessa vätskor och toppen av dem efter behov med ny vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62139.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.