Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur täta en Converter Transmission Vridmoment i en 1992 Lexus ES300

Momentomvandlaren på en 1992 Lexus ES300 träder i stället för en kopplingsanordning. Omvandlaren är monterad på den ingående axeln på framsidan av transmissionen. Det multiplicerar vridmomentet genererat av motorn och sänder att vridmoment till transmissionen. Momentomvandlaren används i ES300 har tre huvudkomponenter: pumpen propeller, stator och turbin löpare. Utsidan på momentomvandlaren måste ha ett sigill för att säkerställa ingen vätska läcker ut ur omvandlaren. Byta denna tätning kräver en hel del mekanisk aptitude. Om du inte vet så mycket om en automatisk växellåda, är det bäst att ha en tekniker utföra reparationen. Saker du behöver
Rags
dräneringskärlet
Transmissionsolja
O-ringstätning
Hub packning
Skruvmejsel Set
Plier set
Ratchet och Hylsnyckelsats
Skruvnyckelsats
Visa Fler Instruktioner
en

Dra momentomvandlaren från framsidan av transmissionen. Ställ den på en bänk med frontluckan uppåt. Ta bort låsmuttrarna från lockets bultar. Dra bort luckan från framsidan av omvandlaren.
2

Sitt locket nedåt på bänken. Han måste få bort o-ringpackningen bort från locket med en platt-skruvmejsel. Tryck en sektion av packningen upp, sedan flytta runt diametern av packningen, böjning del av packningen upp. Dra upp på packningen när den har lossnat från sitt säte.
3

Smörj den nya packningen kommer lite transmissionsolja innan du installerar. Ställ in packningen på plats och tryck ner med fingrarna. Placera lika tryck runt diametern av packningen för att säkerställa den helt säten i läge.
4

Avlägsna tryckbrickan från navaggregatet. Dra av navaggregatet. Ta navet packningen från pumphjulsnavet med fingrarna.
5

Rengör alla delar av momentomvandlaren innan återmontering. Dumpa alla gamla transmissionsolja i dräneringstråget. Torka av alla delar med en trasa innan återmontering.
6

Smörj navet packningen med transmissionsolja. Sitt packningen tillbaka på pumphjulsnavet. Skjut på navet montering och installera tryckbrickorna. Häll en liter transmissionsolja i momentomvandlaren. Skjut locket till momentomvandlaren tillbaka på bultarna. Dra åt låsmuttrarna. Torka utsidan av momentomvandlaren innan trycka tillbaka på den ingående axeln i växellådan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62267.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.