Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1995 GMC Sierra bränslepump

Bränslepumpen i 1995 GMC Sierra pickup transporterar bränsle från bensintanken till insprutningssystemet. Det ' s placerad inuti bensintanken, och den använder bränslet för att svalna. Om du ofta kör lastbilen med låg gas, kan bränslepumpen överhettas. Detta får den att gå sönder i förtid och den måste bytas ut. Detta är inte en enkel process, och innebär vissa tunga lyft och lite obekväma rörelser, men det kan göras på en eftermiddag. Saker du behöver
Jack
Jack står
2-fot lång träkloss
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
mässingsdorn
Brass hammare
Byte bränslepump
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp Sierra med domkraft och lägg dem på fyra pallbockar som är placerade så att botten ramen är minst två meter från marken. Placera träkloss på domkraften och lyft upp tills det når ned i mitten av gastank.
2

skruva isär gas-tankmontage remmar från ramen med 3/8-tums Ratchet , utbyggnad och uttag. Ta bort slangklämman säkra gas-påfyllningsröret till tanken med platt skruvmejsel. Sakta sänka tanken tills du kan komma upp i tanken. Ta bort klämmorna på bränsleledningarna med hjälp av platt skruvmejsel, dra ut kablaget. Sänk tanken hela vägen till marken och dra ut den från under lastbilen så att du har full tillgång till toppen av tanken.
3

Leta låsringen på toppen av bränslepumpen i centrum av tanken. Placera huvudet av mässingsdorn på låsringen och slå den med mässing hammare för att slå på låsringen moturs. Dra loss låsringen från pumpen och sedan försiktigt bort pumpen från tanken, lyfta upp och vrida runt för att få bensintanken flyta ut ur tanken också. Släng den gamla pumpen.
4

Ställ pumpen ersättande bränsle i tanken och installera låsringen med mässingsdorn och hammare. Skjut tanken under bilen och lyfta tillbaka den i ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag, och anslut bränsleledningar och kabelnät samt. Återanslut bränsle-påfyllningsröret till tanken med platt skruvmejsel. Sänk bilen av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60551.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.