Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en bromskolv

bromssystem på fordon använder bromsoken att slå ner bromsbeläggen mot bromsskivan, bromsa fordonet i processen. Dessa bromsok har minst en kolv som ut eller in med trycka och släppa av bromspedalen. Dessa kolvar har tätningar runt dem, och dessa tätningar kan bryta ner. Om detta skulle inträffa, kommer bromsok måste bytas eller byggas om. Om du bestämmer dig för att bygga bromsok, måste du ta bort kolven från oket, som tar ca 30 minuter att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel
Air kompressor
Gummi spets blåspistol
träblock Flighter Long tunn punch
Hammer
Visa fler instruktioner
1

lyfta fordonet upp med domkraft och lägg den på pallbockar. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och ställa ut dem på arbetsytan.
2

Ta bort bromsen linje till bromsoket använder linjen skiftnyckel. Skruva loss bromsok från bromsoket grindfäste med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra tjocklek av av bromsrotorn, ta sedan bort bromsbeläggen från bromsoket med händerna. Ta tjocklek och lägg den på en ren arbetsyta.
3

Leta bromskolvarna på bromsok, som är de cirkulära komponenterna på insidan av bromsok. Placera träblocken på motsatt sida av tjocklek från kolven så att när kolvarna tas bort från bromsoket att de påverkar träet först.
4

Anslut blåspistol till luftkompressorn med montering på luften kompressorns slang. Sätt i gummi spetsen på slaget pistolen i bromsledningen port på toppen av bromsok. Tryck på avtryckaren på slaget pistolen och håll den ned som kolvarna börjar komma ut ur bromsoket.
5

Slå bromsok på sin kant så att kolven är vertikal. För in den långa tunna punch i bromsledningen hålet och slå slag med hammaren tills kolven kommer hela vägen ut ur bromsoket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62060.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.