Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter drivaxel Seals i en Chevy Tahoe

Mutterstycket på en Chevrolet Tahoe är fylld med vätska för att smörja kugghjulen som vänder drivaxlarna. Ett par axeltätningar håller vätskan i axeln, och om de börjar att misslyckas, kommer din Tahoe läcka fett ur axeln, vilket kan leda till att axeln ska köras torr. För att hantera detta problem, måste du byta axeltätningar, som bör ta dig två till tre timmar att utföra. Saker du behöver
Jack
Jack står
stoppklossar
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Växellådsolja
Seal avdragare
mekaniker tråd
Mallet
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

sätta stoppklossar runt Tahoe framhjulen. Lyft axeln från marken med domkraften och sätta pallbockar under axeln. Ta bort de bakre däcken med däcket järn. Placera drain pan under axeln. Unbolt differential locket från baksidan av axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och låt oljan rinna i pannan.
2

skruva isär bromsoket från axeln med 3 /8-tums Ratchet och uttag. Häng bromsoket från fenderwell med mekaniker tråden så att bromsledningen inte blir vriden och böjd. Skjut bromsskivan från axeln axeln med händerna. Addera 3

unbolt pinjongaxeln från centrum av drevet med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skjut pinjongaxeln ur axeln. Skjut in axeln mot mitten av axeln med hjälp av dina händer. Ta bort C-klippet i mitten av axeln med tång. Dra ut drivaxeln ur huset.
4

Avlägsna axel tätning från huset med tätningen avdragare. Knacka ersättande tätning i axelhuset med klubban. Sätt tillbaka axeltappen i axelhuset för hand. Sätt tillbaka C-klämman på axeln med tång. Sätt tillbaka pinjongaxeln och pinjongaxeln låsbulten med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera det differentiella locket med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Skjut bromsarna på drivaxlarna för hand, sedan skruva bromsok på axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera de bakre hjulen med däck järn. Unbolt pluggen på toppen av axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Fyll axel med växellådsolja, sedan tillbaka pluggen. Sänk Tahoe off av pallbockar med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61750.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.