Varför Auto Donationer Kräv ett Social Security Number?

Donera att gamla bil sitter i din uppfart till välgörenhet kan vara en skatt avskrivning för dig, men bara om du följer de riktlinjer och tillhandahålla nödvändig dokumentation för skatten mannen. För det behöver du ange ditt personnummer. Välgörenhet

valda auto-donation välgörenhet måste vara 501 (c) (3) skattebefriad. Detta är en federal beteckning klassificera din välgörenhet som en ideell. Vad detta innebär för dig är att du fortfarande kommer att behöva ge din ideell med ditt personnummer för skatteplanering rapportering. Addera Integritet

Fråga välgörenhet om din sociala Security Number kommer att upprätthållas i en separat databas för privatlivet skull. Du behöver inte lämna ditt nummer, men du kan inte göra anspråk på din bil donation på din skatt om du inte gör det.
Owners

Du behöver de personnummer på alla som listas på titeln innan donera din bil.
Skatt Rapportering

Din välgörenhet kommer att använda ditt personnummer som din unika identifierare i sin egen skatt rapportering. När du skickar in ditt kvitto med din skatt formulär, kan din donation förenas med välgörenhet register som en giltig donation.
Specificera

Specificera din bil donation för att få avdraget. Om du inte specificera dina skatter, kan du inte påstå att donationen som ett avdrag. Bifoga din välgörenhet försäljning kvitto och IRS Form 1098-C, "Bidrag av motorfordon, fartyg och flygplan" till din skattsedel. Utan kvittot, 1098-C, personnummer och specificering, kan du inte hävda dina avdrag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150272.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.