Hur ta reda på vad ett förlist lastbil är värt

När en bil eller lastbil har skadats till den punkt där reparationerna skulle kosta mer än värdet av fordonet, anses det "var." Du försäkringsbolag kommer sannolikt att kompensera dig för fordonet istället för att betala för reparationer. Om du har ett förlist lastbil som inte behöver bytas ut eller repareras eller inte täcks av försäkring, kanske du kan tjäna lite pengar genom att sälja det till en lokal skrotupplag eller återvinningsföretag. Instruktioner
1

Slå upp värdet på din bil med hjälp av Kelley Blue Book. Detta är en standardiserad metod för att bedöma värdet av en bil. Även om din bil är havererade, bör du ändå kunna få en ungefärlig uppfattning om vad som väntar när man försöker sälja den.
2

Ta bilen till en lokal skroten och få en uppskattning från en på plats anställd. Du kanske vill besöka flera gårdar, som var och troligen kommer att ge dig ett annat antal och kan ha olika krav.
3

Ring en junked bil pick-up service och be dem att komma till ditt hem för att bedöma truckens värde. Detta är det bästa alternativet för åkare som inte kan köra bil eller bogsera deras havererade fordon till en hel del för en uppskattning.
4

Bläddra igenom återförsälja hemsidor och se om det finns en efterfrågan på reservdelar från din märke och modell av havererade lastbilen. Beroende på lastbilen, kanske du kan få mer pengar sära fordonet ut själv än vad du skulle vinna på ett skrotupplag eller återvinningsföretag.
5

Tala med ditt försäkringsbolag representant. Om trucken är försäkrad, bör du kunna få en uppskattning om dess totala värde från en närliggande estimator. Många försäkringsbolag har även hem-besök tjänster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150342.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.