Hur man säljer en bil utan en titel

Att sälja en bil utan en titel är lite tufft eftersom du måste följa lagen. Genom att använda dessa tips för att sälja din bil utan en titel, kan du förverkliga dina mål - oavsett om det målet är att göra vinst eller bara för att befria er från en citron. Instruktioner
1

Besök din statens avdelning för motorfordon (eller avdelning av allmänhetens säkerhet, beroende på ditt tillstånd) och fråga om lagligheten inblandade i att sälja din bil utan en titel. Vissa rutiner måste följas för att överföra ägandet av bilen.
2

Kontakta bilens långivaren och ta reda på om det finns en kvarstad på din bil. Detta är den främsta anledningen till att du inte skulle ha en titel. Om en kvarstad är på din bil, måste du ha bilens långivaren släppa en kvarstad på din bil innan du kan lagligen överföra äganderätten. Du kan behöva att betala av ett lån innan långivaren kommer att släppa en kvarstad.
3

Consult köparen och se till att han eller hon är medveten om att du inte har besittning av titeln. Om pengar är skulden på bilen, kan köparen betala långivaren så att långivaren kan släppa en kvarstad som en del av den totala affären. Du och köparen kan också komma överens om att dela upp beloppet av panträtten på bilen.
4

Rita upp ett enkelt kontrakt med köparen. Inkludera några garantier, betalningsuppgifter och annan relevant information.
5

slutföra din transaktion. Vid denna punkt, bör eventuella panträtter lösas ett eller annat sätt och du bör ha en titel. När du har fått betalning från köparen till bilen och har tecknat över titeln, är din transaktion komplett. Spara en kopia av köpebrevet eller annan kvitto för din bokföring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150276.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.