Hur man säljer ett fordon i Washington State

Oavsett var du bor, sälja bilen tar lite uppdragen. När du säljer din bil och få betalning i handen, måste du vidta ytterligare åtgärder för att uppfylla Washingtons lagar. Slutför titeln överföring och en köpebrev, sedan arkivera dokument med lämplig myndighet. Saker du behöver
Bill of Salu Automotive titel
Vehicle Identification Number
Visa fler instruktioner
locka en köpare
1

Slå upp Kelley Blue Book värdet på din bil för att bestämma ett bra försäljningspris (se Resurser).
2

Skapa en "Till salu" skylt och placera den i bilen. På så sätt kan alla som passerar dig på en parkeringsplats eller på gatan se bilens skick och dess försäljningspris.
3

Lista din bil till försäljning på webbplatser såsom Craisglist. Placera en annons i din lokala tidning. Du hittar din lokala tidning genom ett Washington state tidningen listan (se Resurser).
4

Träffa intresserade köpare och visa dem din bil. När du har hittat en köpare och enades om en pris, måste du fylla i en rapport av Sale formuläret och lämna in det med staten Washington. Addera Efterbehandling Salu i 5 < p> få en rapport av Sale formen genom att besöka din lokala grenen av Department of Motor Vehicles (se Resurser). Det är gratis, och du kan också fylla i det på nätet (se Resurser).
6

Vänd din titel över till den sista sidan. Anteckna mätarställningen på din bil. Skriv ditt namn och datum, sedan lämna det till köparen. Köparen kommer att underteckna titel och hålla titeln,. Hon behöver för att presentera det för Department of Motor Vehicles när få en ny titel

Gör detta så att du lämnar över bilen till köparen så behandlingen kommer att vara korrekt.
7

Slutföra rapporten av försäljning till köparen. Gör två kopior av rapporten från Sale, behålla en kopia om du någonsin har att bevisa att du sålt bilen, och ge en till köparen. Hon kommer att behöva det för att få en ny titel.
8

Hand över bilen och bilnyckeln till köparen.
9

Återgå till din lokala avdelning av motorfordon kontor inom fem dagar från att sälja din bil. Du måste presentera din gamla bilens Vehicle Identification Number och registreringsnummer, samt personlig information och köparens personliga information.

Du kan skicka sedan rapporten för försäljning vid Department of Motor Vehicles eller fil på nätet . När du har anmält Washington Department of Motor Vehicles för försäljning, har du träffat alla rättsliga skyldigheter och har framgångsrikt sålt bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150233.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.