Hur man överför en Auto titel i North Carolina

Alla auto titel överföringar hanteras av North Carolina Department of Transportation, Sektionen för motorfordon (DMV). Kontrollera DMV: s hemsida för PDF-kopior av alla nödvändiga blanketter samt en fullständig kopia av North Carolina Titel Manual. För att överföra en titel, måste du ha flera dokument attesterat --- se upp notarie kontor i din stad innan möte med en köpare och du kommer att spara tid och besvär. Saker du behöver
Auto Proof titel
av utsläpp inspektion
Notarius
Titel Ansökningsblankett, möblerad med nya ägare
Skador Disclosure form för fordon upp till fem år gammal
Auto försäkringsbolag namn och försäkringsnummer
Visa fler instruktioner
1

hitta dina officiell kopia av titeln. Titta över fordonet information tryckt på titeln för att kontrollera att allt är korrekt (VIN, fabrikat, modell, år, etc).
2

Få en utsläppen inspektion i North Carolina innan du säljer bilen. Elektroniska inspektionsresultat automatiskt överförs till DMV. Utan bevis på ett utsläpp inspektion, kan den nya ägaren får inte en ny licens utfärdad.
3

Kontrollera eventuella panträtter avlägsnas och undertecknas av på av kvarstad innehavare. Liens listas på den nedre vänstra sidan av rubriken förstasida.
4

Träffa den person som titeln överförs. Han måste få en blankett Titel Application (MVR-1).
5

Besök en notarie. Säljaren och köparen måste signera baksidan av titeln i närvaro av notarius publicus. Säljaren måste också anmäla köparens formuläret Titel Tillämpning i närvaro av notarius publicus. Om fordonet är registrerat till två ägare, måste båda delta i detta möte och erbjuda sina underskrifter.
6

Fyll i vägmätare Disclosure på baksidan av titeln, som krävs för alla fordon mindre än 10 år gamla .
7

Fyll i uttalandet Skador Disclosure (MVR-181) för alla fordon fem år gamla eller nyare.
8

Ge den attesterad titel och skadan Disclosure Statement till köparen. Han kommer då att ta dessa former till DMV och ansöka om en ny titel i hans namn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150242.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.