Hur överföra och ansvarsfrihet

En överlåtelse och friskrivning är ett meddelande du måste leverera till ditt tillstånd Department of Motor Vehicles (DMV) när du säljer eller överför en bil till en annan person. Meddelandet talar om DMV att alla biljetter eller civila böter knutna till ditt fordon ska inte längre komma till dig, eftersom du har flyttat bilen och släpper allt ansvar för lagöverträdelser. Hur snart måste lämna meddelandet efter att du överföra bilen beror på tillståndet, men du brukar ha mellan 5 och 30 dagar för att skicka formuläret. Instruktioner
1

Skaffa en överföring och ansvarsfrihet blankett från din statliga DMV. Inte alla stater tillhandahålla ett formulär, och istället ha olika rutiner för att följa (t.ex. posta ett brev eller överlämnande registreringsskyltar). Rådgör med din statliga DMV för specifika instruktioner om en form som inte existerar.
2

Supply namn och adress på både köpare och säljare av fordonet. Formuläret kräver din (säljarens) signatur, men kräver inte köparens underskrift.
3

På formuläret, kommer du vara tvungen att lista vägmätarställningen på fordonet vid tidpunkten av försäljningen, försäljningspriset, tidpunkten för försäljningen och fordonets registreringsnummer, märke, modell, år och fordonets chassinummer (VIN).
4

Gör en kopia av formuläret eller brev, och behålla kopia för din bokföring. Du kommer att behöva denna kopia för att bevisa att du skickat in formuläret i fall du fortsätter att få biljetter eller civila böter för ditt fordon.
5

Mail överföring och ansvarsfrihet formuläret till din statliga DMV, eller ge form till en representant på DMV kontoret. Det finns ingen extra avgift för att lämna detta meddelande, men du kanske har andra kostnader i samband med att sälja din bil beroende på ditt tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150223.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.