Bil Säljteknik

Om du erbjuder en bra bil till ett bra pris, sälja det kan vara relativt lätt. Däremot kan det vara stress: insatserna är höga, finns det ofta en massa pengar inblandade, och köpare är engagerade i att få ett tillförlitligt sätt att komma runt. När du säljer en bil, måste du försöka att se till att alla är nöjda: att köparen känns bra om transaktionen och att du också får mest pengar du kan. Det är bara affärer. Innan kunden anländer

Förbered bilen för köparen. Rengör det väl både inne och ute, så alla som anser att köpa den kommer att kunna föreställa sig som den stolta ägaren till bilen. Istället för att släppa en hastigt handskrivna "till salu" skylt i fönstret, investera i en färdigköpta tecken. Gör en lista av bilens funktioner och skriva ut den så att du kan placera den under "till salu" skylt.
Få uttrycka ute

få uttrycka sig om bilen du har till salu. Enligt Edmunds.com, de bästa ställena att annonsera bilar inkluderar online-annonser, tidningsannonser och på arbetsplatsen anslagstavlor.
P Om det finns en hårt trafikerad korsning i din stad, fråga den som äger hem eller företag på hörnet om du helt enkelt parkera bilen ut framför med sitt "till salu" skylt.

Överväg listar bilen du säljer på eBay och Craigslist. När du arbetar via eBay, ge dig köparen en möjlighet att titta på alla de bilder du lägger upp och ställa frågor om bilen. Craigslist gör det enkelt för dig att sätta din bil innan du massor av potentiella köpare som bor i ditt område.

Ett av de bästa sätten att få en kund intresserad är att låta honom faktiskt köra bilen och känna dess makt för sig själv . Detta, naturligtvis, är något han inte kan göra om han bara ser bilen på nätet, så du kommer att vilja ordna med potentiella köpare att faktiskt titta över fordonet.
Med Kund

Ge kunden en heltäckande "walkaround" av bilen.

Istället för att bara peka på bilen och berätta för kunden att titta på det, lyfter du på huven och starta med motor och flytta runt bilen, som beskriver var och en av dess funktioner och vad de kommer att göra för kunden. Detta bygger värde i köparens sinne och gör honom eller henne mer benägna att skriva kontrollen.

Bilen inte bara "har en luftkonditionering." Istället, "multipel-hastighet luftkonditioneringen säkerställer ägaren håller sig sval under varma sommardagar."

Att lugna köparen, har en statlig inspektion göras på bilen så att du kan visa honom eller henne den senaste certifieringen som visar att bilen är mekaniskt och miljövänligt. (Dessa förfaranden varierar beroende på stat,. Kontakta en mekaniker eller din lokala motorfordon byrå för detaljer)
No Pressure

undvika att komma ut som den stereotypa Bilförsäljare. Konsumenten ofta blir stressade av köpupplevelsen, så det är ditt jobb att vara öppna och underhålla en lugn ton. Var beredd att svara på alla frågor du kan få och inte pressa köparen att fatta ett beslut. Lita på att bilen kommer att sälja, och du kan även göra mer om köparen litar på dig.
Titel och Bill of Sale

Följ alla regler och lagar som kan tillämpas i din kommun. Om bilen används, betonar skriftligen att du säljer bilen "som är." Detta innebär att köparen förstår att han kommer att vara ansvarig för att fastställa eventuella framtida problems.Be noga med att föra över äganderätten korrekt för att undvika rättslig förvirring.

Skriv ett köpebrev genom att få blanketter från motorfordon presidiet eller från ditt län kontorist. Du måste fylla i formuläret fullständigt och få underskrift av både köpare och säljare i formuläret. Autocrisis.com också värd ett gratisprov köpebrev som ger en mall där du kan lägga till relevant information.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150146.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.