Bil Försäljning Lagar

Att köpa en ny eller begagnad bil är en stor ekonomisk investering för de flesta förare. För att skydda både förare och säljare bil, har varje delstat sin egen serie av lagar som reglerar försäljning av nya och begagnade bilar. Både förare och säljare måste förstå och följa dessa lagar för att undvika straff och göra processen så enkel som möjligt. Återförsäljare Registrering

De flesta stater kräver att professionella bilhandlare registrera sig hos regeringen och ansöka om en försäljning tillstånd. Medan definitionen av en professionell återförsäljare varierar från staten, är någon som säljer minst ett dussin bilar varje år sannolikt att kvalificera sig som en professionell. Staterna lista registrerad bilhandlare i en katalog som är tillgänglig för allmänheten på nätet, och försäljarna blir ansvarig för att följa samma regler och förordningar som gäller för alla handlare i staten.
Lemon Lagar

Många stater har en citron lag, vilket ger en ersättning eller ersättning av ett fordon med stora mekaniska problem i vissa fall. Vissa stater har en citron lag som gäller endast nya fordon, medan andra täcker begagnade fordon utan en garanti. I båda fallen måste föraren ge dealern flera möjligheter att reparera ett problem. Om dealern och tillverkaren vägrar eller inte kan tillhandahålla en fix, och dessutom vägrar att hedra villkoren för en garanti, kan föraren lämna in en motion med en statlig domstol, vilket kan beställa återförsäljaren eller biltillverkaren att erbjuda en återbetalning eller utbyte, tillsammans med eventuella reparationskostnader eller avgifter domstol.

Citron lagar gäller endast för de mest allvarliga fallen av fel som gör en bil osäkra eller omöjligt att köra. I många stater en återförsäljare måste misslyckas för att reparera en bil efter tre eller fyra försök, eller fordonet skall vara ur drift under totalt 30 dagar, innan föraren är berättigad till citron lag skydd.


Sales Tax

Att köpa en ny eller begagnad bil kräver att köparen betalar alla nödvändiga omsättningsskatt till statliga och lokala myndigheter. När det gäller försäljning via en auktoriserad cykelhandlare, samlar dealern generellt skatten som en del av köpeskillingen, eller rullar den i finansiering och lämnar skatten direkt till de statliga och lokala myndigheter.

Vid privat försäljning av begagnade bilar, är processen något annorlunda. Det är köparens ansvar att få ett köpebrev från säljaren, vilket anger försäljningspriset. Köparen måste då betala skatt baserat på priserna i sin egen plats. Vissa stater kräver drivrutiner för att skicka ett formulär som visar bevis på skatteinbetalning innan du registrerar ett nyinköpt begagnat fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150289.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.