Hur att sälja en Wrecked Car

Om du nyligen havererade bilen, sälja den till ett skrotupplag eller liknande outfit. Det finns marknader för begagnade bilar som summeras eller förstörda bortom reparation. Bilvrak används för delar eller säljs till metallskrot företag. Återförsäljare vanligtvis inte kommer att köpa en havererad bil, men kan man peka dig i rätt riktning. Om ditt försäkringsbolag har lämnat dig i kylan, återfå lite pengar är bättre än ingen alls. Saker du behöver
Telefonbok
bärgningsföretag
Visa fler instruktioner
1

bedöma bilen för att avgöra vilka delar som fortfarande är funktionella. Detta inkluderar bromsar och rotorer, avgassystem, dörrar, speglar vindruta, bål och andra delar som är skadade. Gör en lista på dessa delar.
2

Hitta en återförsäljare bärgning bil i telefonboken. Hitta en i ditt närområde och be att få tala med chefen eller den person som ansvarar för att köpa ett förlist bil. Beskriv ditt fordons skick och ge året, märke och modell. Den bärgning gård kommer att erbjuda ett pris som är typiskt ett fast pris. Detta inkluderar en fri borttagning av fordonet. Ta del av deras erbjudande, kontakta sedan din andra resurs.
3

Hitta en begagnad delar återförsäljare eller begagnad bil återförsäljare i telefonboken. Be om deras bästa erbjudandet på fordonsdelar du har möjlighet att rädda. Jämför det totala värdet av deras erbjudanden med bärgning gård erbjudande. Om du känner någon av dem är stor nog, acceptera erbjudandet och sedan ordna att ha bilen plockade upp.
4

jämföra erbjudanden från rädda varv och delar återförsäljare till det minskade värdet av fordonet i NADA guide och Kelley Blue Book. Om de är långt under detta värde, bestämma om du vill att strippa bilen för delar och sälja dem individuellt.
5

Lägg ut en annons i din lokaltidning listar ett förlist fordon till salu. Ta godtagbara anbud för ditt fordon. Däremot inkluderar kostnader för transport till den nya ägaren, om de inte kan transportera fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150241.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.