Vilka former behövs för att sälja ett fordon?

Att sälja en bil är en juridisk process som innebär pappersarbete ska fyllas. Olika länder har olika pappersarbete krav beroende på deras lagar. Några av de former som behövs för att sälja ett fordon är desamma från stat till stat. Det är viktigt att kontrollera med den lokala avdelningen av motorfordon för att få de rätta formerna och information innan du säljer ett fordon. Certifiering av avdelning

Detta är ett dokument som utgör rättslig ägarbevis för ett fordon, och det bör överföras till den person som köper bilen. Om det finns några kvarstad innehavare på fordonet vid denna tid, då de bör tas bort före eller under överföringen. Köpebrevet
köpebrevet

är ett dokument som anger villkoren för fordonets försäljning. Köpebrevet bör omfatta år av fordonet, märke och modell, köparens fullständiga namn, säljarens fullständiga namn och underskrifter från alla inblandade parter. Detta dokument bör också omfatta Vehicle Identification Number, priset på köpet och den aktuella mätarställningen. Denna blankett ska fyllas i fullständigt för rätten till det fordon som skall juridiskt överförs.
Smog och utsläpp certifiering

Vissa stater kräver att fordon genomgår både smog och utsläppen provning för certifiering. Fordon måste uppfylla vissa villkor baserat på deras år, märke och modell för att anses säkra för användning på väg. Inte varje stat har dessa krav.
Kallelse Vehicle Såld

Detta är ett annat dokument som krävs i vissa men inte alla stater. Tillkännagivandet av såld Vehicle erbjuder skydd för båda parter till den punkt där överföringen av äganderätten har slutförts. I likhet med köpebrevet, omfattar detta dokument körkort information fordonets information och säljare information.
Fordon historia rapport

Köpa en rapport fordon historia kan bidra till visa ett rekord av reparationer och underhåll på fordonet. Att ge detta dokument kommer att göra det möjligt att förhandla fram ett bättre eller rättvisare pris för fordonet säljs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150198.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.