Hur man säljer en begagnad bil & ta emot betalning

Att sälja en bil och ta emot betalning kan ske snabbt och enkelt om det finns stor efterfrågan på din bil eller om det är att sälja till ett pris som är lägre än genomsnittet. En högre från fordonet kan innebära betalning med check, om köparen behöver för att få ett lån. Det finns många vägar att ta för att sälja en bil. Vissa är gratis, medan andra kostar pengar. Men, ju mer du annonsera snabbare bilen kommer att sälja. Saker du behöver
Money Internet Business eller betalningsmedel (om tillämpligt) katalog Computer
Telefon
Visa fler instruktioner
Att sälja en begagnad bil och recieveing ​​Betalning kan vara tidskrävande.
1

Forskning marknadsvärden för din bil så att du kan priset den därefter. Sänk priset för en snabb försäljning eller pris det att tjäna pengar - en sällsynt bil eller kontantpriset bil (under $ 5,000.00) är oftast lättare att sälja eller åtminstone för ett högre värde. Betrakta det allmänna tillståndet för ditt fordon, och höja eller sänka priset baseras på mekaniskt skick, tillgången på underhållsdokumentation, olycka historia, eller ytterligare tillägg att min motiverar ett högre pris.
2

Annonsera ditt fordon till salu. Du kan göra detta på linje genom bil-search webbplatser, eller använd din lokaltidning. Gratis annonser är ett alternativ, t.ex. på Craigslist, men du kan betala för att använda auktion tjänster eller hög volym klassificerade tidskrifter.
3

Använd en väg fram för att visa bilen är till salu eller försöker använda word of mouth. En bra plats med hög fordonstrafik av en väg kommer att nå fler människor än någon annan aveny av reklam. Word of mouth är bekvämt och du kanske vet någon som letar efter en bil. Båda metoderna är gratis.
4

ta telefonsamtal och ordna besök från personer som vill ha ytterligare information eller som vill se din bil. Om annonsering på nätet, bör du få e-post - var noga med att svara i tid. Träffa folk i allmän plats om du föredrar, eller har människor kommit till ditt hus. Folk kommer att vilja köra fordonet, medan vissa kommer att föra en mekaniker.
5

Förhandla därefter. Har redan tittat upp värdet på din bil, bör du ha en idé om vad det är värt. Du behöver inte sälja till din första spekulanten, men du kan sälja för en snabb försäljning. Bara ange din firma pris, vad det nu kan vara, och den berörda parten kommer antingen instämmer eller promenad för att fortsätta handla.
6

Bestäm tillförlitlig betalning. Kontanter är naturligtvis giltigt, men se till att ringa en bank för att verifiera fonder och giltighet innan du registrerar över en titel eller en köparens beställning. Acceptera inte en personlig check. Acceptera inte postanvisningar om du inte kan verifiera medel eller någon tredje part kontroller. Se till någon bank eller certifierade kontroller i ditt namn och kontrollera stavningen. Låt inte för gireringar, när du ger bort din egen personliga bankuppgifter.
7

Förbered pappersarbete. När du har kontrollerat och accepterat betalning, kan du registrera titeln. Läs baksidan av titeln att avgöra var att skriva. För att undvika pappersarbete problem, skriva ditt namn som det visas på framsidan av titeln. Delägare måste också anmäla. Förbered ett brev med uppgift om datum, ditt namn, det fordon som du säljer och till vem, fordonets information inklusive år, märke, modell och VIN (Vehicle Identification Number) samt det belopp du säljer den för. Var noga med att skriva att du säljer bilen "som är," för att undvika framtida problem bör varje uppstå.

Kontrollera din statliga specifika krav för att avgöra om det kommer att finnas ytterligare pappersarbete som krävs.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150224.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.