Lagar för att sälja en bil

Konsumenter och företag som säljer bilar i USA måste följa lagar som reglerar bilförsäljningen. De lagar, som antagits på olika nivåer, reglera alla aspekter av bilen säljprocessen, börjar med uppgifter om en bil innan försäljning och fortsätter att rapportera om försäljning efter den är klar. Betydelse

Reuters rapporterar att bilindustrin står för fyra till fem procent av USA: s bruttonationalprodukt (BNP). Aktiviteten inom bilindustrin kan därför ha en mätbar, direkt inverkan på den amerikanska ekonomin, och lagar till exempel reglerna bilförsäljning kan ha en betydande ekonomisk inverkan.
Funktion
< p> Lagar som styr bilförsäljningen har olika funktioner. Vissa lagar, t.ex. så kallade "citron lagar," ge ett visst skydd för konsumenterna, liksom lagar som styr noggrannheten hos tillverkarna informations auto ger till konsumenterna om en bils prestanda och säkerhet. Olika lagar, exempelvis de som rör skatter och bil titel överföringar och andra register, mandat olika typer av betalningar och rapportering till vederbörande statliga myndigheter.
Typer
< p> Olika typer av lagstiftning som reglerar bilförsäljningen tillämpas på olika nivåer av statlig tillsyn. Den federala regeringen, statliga myndigheter och även kommuner som städer och kommuner stifta lagar som reglerar bilförsäljningen i respektive jurisdiktion.
Tillämplighet

tillämpligheten av lagstiftningen om att bilförsäljningen varierar delvis beroende på transaktionens art. Lagar kan endast gälla nybilsförsäljningen, endast försäljning av begagnade bilar eller till båda. Likaså kan lagar reglerar försäljningsverksamhet genom bilhandlare, av privata parter, eller båda.
Överväganden

Eftersom lagar som gäller bilförsäljning variera geografiskt, begränsningar och krav som gäller i en tätort får inte tillämpas på ett annat. När du köper eller säljer bilar på ny plats, kan det vara lämpligt att se över de lokala lagarna för oväntade förändringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150166.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.